Aftenposten – en nyhetsformidler?

Aftenposten utgir seg for å være en nyhetsformidler. Likevel presterer de ikke å formidle ett eneste fakta fra Micheletti-siden, da de i morgenutgaven 23.09 dekker saken. Ved å henvise til at hele det internasjonale samfunnet står på Zelayas side, antyder de at Micheletti og hæren har tatt makten som i et hvilket som helst banan-kupp fra 1970-tallet. Det finnes mange fakta som har en helt annen vinkling mot den avsatte røde presidenten og for den såkalte kuppmaker-presidenten.

(Delvis sakset fra Onar Åm: http://onarki.vgb.no/2009/07/honduras-er-hardt-presset/): For det var intet kupp Micheletti gjennomførte, det var en maktovertagelse hjemlet i paragraf 272 i den Honduranske grunnloven, som sier at militæret har ansvaret for håndhevelsen av grunnloven dersom presidenten forsøker å bryte paragraf 239. Hva sier så 239? Den spesifiserer at en president som så mye som foreslår endringer i noen av disse reglene skal avsettes umiddelbart. Paragraf 4 sier at enhver president som forsøker å beholde makten i mer enn 4 år er skyldig i landsforræderi.

Etter at Zelaya over en lengre periode hadde brutt grunnloven og nektet å rette seg etter høyesterett gikk riksadvokaten til høyesterett og oppfordret til avsettelse. Landets 16 høyesterettsdommere vedtok enstemmig å avsette presidenten og utstede arrestordre på Zelaya, en instruks som så ble utført av militæret.

Og dersom det overhodet skulle være noen som helst tvil om legitimiteten i denne avgjørelsen vedtok kongressen etter hans arrestasjon å støtte høyesteretts avgjørelse og fjerne han fra embedet med 122 mot 6 stemmer! Med andre ord 95,3% av de folkevalgte representantene støttet avgjørelsen.

Det kan hende at riksadvokaten, hele høyesterett, militæret og en nesten enstemmig kongress er korrupte og har misforstått noe, men i dette tilfellet ser det ut som at avgjørelsen var helt legitim, og at å kalle dette for et ”statskupp” er et grovt overgrep mot Honduras som nasjon.

Det er grovt misvisende av Aftenposten å ikke ta med en eneste av disse detaljene i sin dekning av saken. Det kan unnskyldes dersom de ikke hadde nok kunnskaper om saken. Det kan ikke unnskyldes dersom dette er en politisk linje med fortielse om de elementer de ikke liker. Det er svært trist for Aftenposten at de ikke er mer nyansert enn dette, uansett om det skyldes kunnskapsløshet eller politisk korrekt bevisst fortielse!

Nyheter kan gjøres spennende ved at mennesker ikke blir matet med en politisk linje, fri for nyanserende opplysninger. Hvorfor Aftenposten velger å legge seg på en ufarlig og kjedelig linje er uforståelig. Det tidligere konservative Aftenposten er mest sannsynlig blitt infisert med mange venstreside-journalister, som vi blir fortalt er i kraftig majoritet i de fleste medier. De er i hvert fall ærlige nok til å stå for dette. Noen annen grunn for pk-linjen kan jeg ikke finne.

Sindre Rudshaug

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s