Islam – en politisk doktrine og en religion

Fra Muhammeds skapelse av islam og opp til 11. september har islam har vært studert av islamske lærde og ved universiteter, med vekt på arabiske språk, historie, religion og Midt-Østen-studier med hvert sitt smale syn på islam. Det har blitt sagt at islam er komplisert, de lærde ønsket ikke, som de gamle prestene å miste sin dominans og gjøre religion tilgjengelig for alle. Det betyr tapt makt. Derfor har det alltid vært hevdet at islam var komplisert.

Etter islams inntog med terror som metode i nyere tid(islam har alltid benyttet dette som metode) har islam vekket interesse hos nye lærde. De har benyttet naturvitenskapelige redskaper som systemanalyse og matematisk logikk for å avdekke hva islam egentlig er. Funnene har avslørt at islam er både en religion og en politisk doktrine. Hva er så forskjellen?

Islam som religion er et forhold mellom en troende og hans gud, mellom de som ønsker å underkaste seg guds vilje og beskrivelsen av guds vilje i hans bøker. Islam som politikk er all aktivitet som søker å tvinge andre til å tro det samme som muslimer og å tvinge dem til å underkaste seg det samme som de underkaster seg. Et godt eksempel kan være Muhammedtegningene: Muslimer respekterer Muhammed og ønsker ikke å avbilde ham, det er religionsdelen. Når ikke-muslimer avbilder Muhammed og muslimer truer, skader og dreper de som ikke respekterer Muhammed, det er politisk islam. Begge deler pålagt i Koranen. Når aviser og andre velger å underkaste seg muslimenes ønsker, er det et politisk svar, ikke et religiøst. Det kan ikke være et religiøst svar, for de respekterer ikke Muhammed. De kaller det likevel respekt. Respekt for islam som religion. Har de lest noe om denne religionen som de respekterer? Har de bladd litt i Koranen eller lest om Muhammeds barbariske handlinger?

Mer enn 60% av Koranen handler om hvordan islam skal behandle de vantro, 40% handler om hvordan en muslim skal leve livet sitt. 60% av Koranen er således politisk, ikke religiøs. Religion er et tosidig forhold mellom deg og gud, politikk er hvordan du skal behandle alle andre mennesker. Når man studerer Muhammeds liv, handler majoriteten av Sira og Hadith(liv og tradisjon) om politikk, ikke religion. Pga vektingen vil det være mer naturlig å se islam som en politisk doktrine, da majoriteten av den omhandler politikk.

Media forklarer all islamsk terrorisme med at det er en reaksjon på våre handlinger. Dette er helt feil. Islam trenger ikke vesten for å vite hva de skal gjøre. De har sin egen klare agenda. Om den ikke er formulert og fulgt av et tenkt islamsk verdensråd og alle muslimer, så er det likevel såpass tydelig at svært mange muslimer vet hva som skal gjøres, enten de er ”moderate” eller fundamentalister. Islam er en politisk doktrine som man enten må bekjempe eller underkaste seg. Det finnes ingen tredje utvei. En politisk doktrine, spesielt en som er undertegnet av guden til 1,3 milliarder troende, forsvinner ikke av seg selv. Den er en maktfaktor, like virkelig som Sovjetunionen var før sitt fall. Politisk islam ønsker å vinne verden for sitt syn og det eneste som kan få den til å gi opp er kraftig mannefall. Islam øker hver dag sitt nærvær i hele verden, så et slikt mannefall er ikke sannsynlig. Da står vi igjen med de to andre alternativene. Kamp eller underkastelse. Hvert menneske i den vestlige verden avgjør utfallet av denne striden. Jo lenger vi venter med å innhente kunnskap, ta stilling og sette grenser, dess sterkere vokser islam seg.

Det er lett å svare på hvorfor Muhammed vektla politikk så sterkt på bekostning av religion. I løpet av 13 år hadde Muhammed som religiøs leder samlet 150 mann til sin nye tro. I løpet av de 10 neste årene som krigsherre og politiker ble han enehersker over hele Arabia. Når han døde hadde Muhammed ingen fiender i hele Arabia. De var effektivt tvunget under islams åk. Frem til i dag har islam drept 270 millioner mennesker. Hvor mange flere skal dø før islam har tatt over verden? Islam er en suksess som politisk doktrine, ikke som en religion.

For interesserte som har 60 minutter til å lære mer om islam vil jeg sterkt anbefale disse tre korte lydklippene fra et kurs om politisk islam:

http://www.politicalislam.com/store/special-interest-books/product/thirteen-talks-on-political-islam/

Sindre

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Islam – en politisk doktrine og en religion

 1. Jadda Jadda sier:

  Omentrent som kristendommen, men videreført av Keiser Konstantin frem til korstoget fra Bush og Blair.

  Begge har sagt at Gud har bedt dem om det vannvidd de satte igang. Alle løgnene, torturen og den elendighet dette har medført…

  Det var dette med bjelken i eget øye

  Under følger et lite utdrag fra en artikkel av Lewis Lepham, redaktøren av Harper’s Magazine

  Politikken som føres er bare en forlengelse av det som har foregått i tretti år nå – en gradvis overgang fra demokrati til noe som ligner mer på et plutokrati, et rikmannsstyre. På 60-tallet ble det offentlige betraktet som noe essensielt godt som gjaldt for alle, mens det private var synonymt med grådighet og selvopptatthet. Men i løpet av særlig de siste ti-tyve årene er det offentlige i stedet blitt synonymt med slum, ineffektivitet og korrupsjon, mens det private er blitt ensbetydende med alt som er godt og vakkert.

  – Han fortsetter – Det er tydelig at Bush-administrasjonen forsøker å drive verden som sitt eget konsern, Målet til den imperialistiske økonomien er å redusere resten av verden til undersåtter. Men morderen som går av flyet i Argentina eller Malaysia – det er bankmannen. Ikke terroristen. Den amerikanske imperialismen er forklaringen på terrorangrepet som fant sted 11. september 2001. Du kan ikke plyndre noens bakgårder i uendelig tid uten at folk tar igjen. USA har manglet en fiende siden slutten av den kalde krigen, og så kommer Bin Laden med sin hellige krig. Det kunne ikke blitt gjort bedre om Pentagon hadde funnet på det selv.

  Bevaringen av «den rette tenkning» sikres med økonomiske virkemidler. Dyktige tenkere lokkes høyere og høyere opp i den maskuline tenkers maktpyramide. Prisen er total troskap til pyramidens logikk.”

  — Vi er enige om religioners vannvidd. Og heldigvis er vi kvitt Bushene, til fordel for en mann som ser verden i nyanser, uten å være svak. Forhåpentligvis.

  Det feige terrorangrepet 11.09 trenger ikke forklares utelukkende med imperialisme. Politisk islam/islams doktrine trenger ingen aksjon for å foreta en aksjon. Doktrinen forteller dem hvilken vei de skal gå – verdensherredømme. Underkast deg eller kjemp. Osama og vennene hans er tydelige på at Obama skal dø, selv om Obama står for en ny retning. Islam terroriserer der de ønsker, der effekten er størst. Enten det er ved å skyte William Nygaard i ryggen og begrense ytringsfriheten eller ved å sprenge undergrunnen i London for å sette sivile londonere i en permanent skrekktilstand. Hvis det er en ting islam har vist oss gjennom 1400 år med terror, så er det at de forakter svakhet og utnytter det. Underkast deg eller kjemp imot, ingen andre alternativer dessverre. —

  Sindre Rudshaug

 2. Rahma sier:

  Hei! Ta en titt på denne siden som tar opp misoppfatninger om Islam, blant annet myten om at Islam ble spredt med sverdet.
  http://www.islamnet.no/index.php?option=com_content&view=article&id=198:islam-spredt-med-sverdet&catid=19:misopp-ikke-muslimer&Itemid=24
  Mvh Rahma

 3. Sindre Rudshaug sier:

  Hei, Rahma.

  Det finnes utallige nettsider hvis hensikt er å promotere islamofascismen. Det er lett å bekrefte ”myten” om at islam ble spredd med sverdet, da vi vet at Muhammed brukte 13 år uten sverd på å skaffe seg 150 tilhengere og de neste ti år på å underlegge seg hele Arabia med våpen i hånd. Muslimer etter Muhammed lærte av sitt perfekte eksempel til etterfølgelse i all tid og har siden benyttet alle hans ulike strategier for å fremme islam. Sverd, vold, trusler, kvinneundertrykking, slavesalg, ran og andre kriminelle handlinger for å skaffe penger til utbredelse av islam, stigmatisering, drap på frafalne, osv.

  Påstand 1 i linken din: Islam betyr fred. Det er helt uvesentlig hva man oversetter islam med, så lenge islam viser seg å være hva det gjør.

  Jihad betyr to ting: Indre og ytre kamp. Indre kamp/selvutvikling som er en del av islams religion utgjør 6% av jihad. Ytre kamp/krig mot de vantro som er islams politiske doktrine utgjør 94% av jihad. Et klart fokus på krig og en forsvinnende liten del på religion. Politisk islam er ansvarlig for ca 270 millioner døde. Dette er ikke forenlig med ideen om islam som en fredens religion.

  Påstand 2: Av og til må det brukes makt for å fremme fred.
  Linken sammenlikner ordinært politi som en fredsbevarende institusjon med islams instrumenter for å bevare friheten i islam. Så lenge islam er det motsatte av frihet, nemlig underkastelse under gud og tvang mot ikke-troende blir det absurd å snakke om å bevare frihet. Islam er det motsatte av frihet og bør ikke bevares. Hvis islam virket lokkende på normale mennesker, så hadde man ikke hatt behov for å tvinge mennesker inn i systemet, de hadde kommet av seg selv.

  Påstand 3a
  Muslimer i Spani brukte aldri sverdet for å konvertere folk til islam. Feil. Hvordan tror du maurerne som var det muslimske folket som hærtok Spania klarte å holde Spania mot de kristnes vilje i 800 år? Med sterke meninger eller kloke ord?

  Påstand 4x
  Synspunktet til ”anerkjente” historikere er absurd. Fordi det starter med en mann, så kan man ikke tvinge andre inn i samme jævelskapen? Vold og trusler om vold fungerer veldig bra hvis man skal kue folk.

  Og så endelig har vi «Det er ingen tvang i religionen. Rett vei er tydelig skilt fra villfarelse…»
  [Koranen 2:256]. Dette skal renvaske islam en gang for alle. Problemet er at jeg kan hente frem utallige suraer i Koranen som sier det stikk motsatte. I min islamskole kommer kronikk # 3 om politisk islam til å handle om dualismen i islam, om Muhammed som en forvirringens mester. Hvis det hadde eksistert frihet i islam, så hadde man fritt kunnet forlate islam. Fordi det er dødsstraff for frafall kan man lett oppsummere den manglende friheten i islam.

  Jeg gidder ikke sitte og tilbakevise alle skrønene om islamofascismen, men noe har jeg da giddet å se på:)

  Svært mange, både muslimer og ikke-muslimer har dessverre liten kunnskap om islam som religion, kultur og politiske doktrine. Jeg skal fortsette min skole i politisk islam, neste artikkel ut, # 2 omhandler islams pilarer, tekster og menneskesyn.

  Sindre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s