Fjern skattefradraget for boligspekulanter!

Rødgrønt diskuterer å fjerne 28% skattefradrag på renter på bolig. Målet skal visstnok være billigere boliger eller mer enhetlig politikk. Det kan være mer nyttig og svært lett å få støtte for et annet forslag. Boligspekulasjon er på flere måter en negativ faktor for at mennesker skal kunne eie sin egen bolig og koster skattepenger som kunne vært brukt til andre formål.

1 Boligspekulanter oppfordres av staten til å plassere lånte penger i bolig fordi de får et insentiv – 28% skattefradrag, slik at de kan tjene ennå mer penger. Ikke et insentiv de trenger sett opp mot normal stigning i boligpriser. Ingen grunn for staten å subsidiere privat næringsliv på dette området.

2 Kapital plassert i bolig ”dør” når den låses til en bolig fremfor i nyskapende virksomhet. Boligspekulasjon er på ingen måte en ønsket utvikling i et samfunn, uansett om man ønsker å gå mot venstre eller høyre.

3 Boligspekulanter er med på å skape en kunstig etterspørsel etter boliger, som driver prisen opp og gjør det vanskeligere for ikke-spekulanter å få kjøpt seg en eneste bolig, som er hva de fleste trenger. I stedet blir de tvunget til å leie, en mer usikker situasjon og en dårlig investering for dem selv.

4 Politisk burde det være uproblematisk å forklare forskjellen på å støtte folks mulighet til å skaffe seg egen bolig og å støtte boligspekulanters mulighet til å tjene ennå mer penger.

Sindre Rudshaug

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s