Vi må ha flere Muhammed-tegninger!

De fundamentalistiske muslimene som forsøker å skremme også den vestlige verden til å underkaste seg islams absurde lover tvinger oss alle til å komme på banen. Å underkaste seg deres vilje blir som å alltid betale ut det kidnappere krever av løsepenger eller gi etter for det gisseltagere krever. Islamsk terror er kommet for å bli, det må vi leve med for alltid. Fundamentalistene hater vår måte å leve på og har tatt lærdom fra Muhammed om hvordan man tvinger vanskelige fiender i kne. Assymetrisk krigføring kan ikke bekjempes med demokratiske virkemidler i den skala vi nå ser. Spørsmålet blir egentlig bare hvilket signal vi ønsker å sende til fundamentalistene, til deres mer fredelige trosfeller og til resten av verden.

Det mest tydelige signalet vi kan sende alle sammen er ved å gjøre det motsatte av det de krever av oss. Vi må lage føljetonger i hver eneste europeiske avis der våre beste tegnere premieres for å parodiere Muhammed på de mest sinnrike måter. Hvis alle aviser i hele Europa går sammen om dette politisk ukorrekte prosjektet, så blir det for mange tusen tegnere, aviser og prosjekter involvert til at terror vil ha noen effekt. Terror etter dette vil utelukkende virke samlende på oss som er utsatt. Vi står dessverre ikke opp for ytringsfriheten ved å kneble oss selv, slik mange innen media og godhetsindustrien velger å tro. Signalet vi kan sende er meget tydelig: Vi lar oss ikke knekke, uansett!

Er det noen motsetninger mellom å stå opp for ytringsfriheten og den religionsfrihet vi ønsker at muslimer i Europa skal oppleve å være en del av? Ikke i det hele tatt. Så lenge målet vårt er tydelig, så må europeiske, mer fredelige muslimer, lære seg å leve med europeisk ytringsfrihet. Islamsk ytringsfrihet eksisterer ikke utenfor islamsk politisk doktrine. Ytringsfriheten er det sterkeste våpenet vi har alle sammen. Det er det våpenet vi brukte da vi frigjorde oss fra heksebrennerne og den dogmatiske kirken. Det er det våpenet en enkel elektriker brukte for å knekke kommunismen i Polen. Det er det våpenet vi skal bruke til å knekke alle totalitære og fascistiske ideologier i all fremtid. Så vær vennlig alle sammen, ta dette vakre våpenet ut av skapet, børst støvet av det og bruk det for alt det er verdt!

Sindre Rudshaug

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

13 svar til Vi må ha flere Muhammed-tegninger!

 1. adolph sier:

  Slike

  http://fyrtaarnet.vgb.no/?p=330502

  eller slike

  http://fyrtaarnet.vgb.no/?p=294421

  eller mer direkte ting som dette:

  http://fyrtaarnet.vgb.no/?p=304329

  (islam er ikke verre enn kristenfundamentalisme)

  Forøvrig har vi noen skarve tegninger vi har laget selv. Her:

  http://fyrtaarnet.vgb.no/?p=410616

  Så er spørsmålet, er muslimsk terror egentlig et problem? Hvordan definerer du terror? Når har du lov til å hate? Hvis dine beste/olde foreldre ble avlivet av tyskere, har du lov til å hate tyskere da? Er det noen grunn til at Iran skal stole på (begrunn)USA eller UK? Jamfør en nordmann som fikk avlivet en slektning av SS?

  Islam er noe solid møkk. Som kristendommen er det. Bort med dem. Har du studert jødedommen? Den er enda verre. En genetisk religion? Psykere blir det ikke.

  Kanskje bruke litt tid på å forstå hvorfor, før man hisser seg opp over hvordan? Hvis du har droner, trenger du da selvmordsbombere? Hvis du kan sitte hjemme og føre krig ute, er det ikke da lett å kalle angep på egen jord for terror?

  Har de som ikke er jøder og bor i midtøsten noen grunn til å stole på «oss»? Historien snudd på hodet, hadde vi stolt på dem?

  Er Winston en helt eller en Hitler? Bør ikke de lederene i midtøsten som tok hans side under krigen betraktes som Quislinger?

  Historie er kompliserte greier. WW2 var mange kriger.

 2. Arve sier:

  Hei Sindre – så bra artikkel! 100 % enig med deg.
  Punktere den islamske terrorballongen nå!
  We shall never surrender.

 3. Sindre Rudshaug sier:

  Hei, Adolph og takk for kommentar og bilder. Du tør der andre tier og det er poenget med artikkelen min.

  Hva synes du? Er det ok å stå opp for ytringsfriheten og erklære at VI aldri gir den fra oss, ved å karikere Muhammed? Det er jo påstanden i artikkelen min!

  Ønsker ikke å gå inn i en lengre debatt om hva som er verst av islam og kristendom akkurat nå, selv om islam knuser kristendommen på antall drepte uansett hvilken tidsperiode man velger å bruke. Islam har de siste 1400 årene drept 270 millioner mennesker. De siste 8 år har islam utført 14301 terrorhandlinger som har ført til dødsfall: (http://www.thereligionofpeace.com/). Kristendommen gir rom for å utlede en politisk doktrine, men islam ER i all hovedsak en totalitær politisk doktrine. Jesus preket stort sett fred og fordragelighet, Muhammed prekte og utførte vold, drap, voldtekt, slavesalg, pedofili, med mer. De to religionene er vesensforskjellige. Uansett er alle totalitære ideologier avskyelige.

  Min definisjon på terror er om målet for handlingen er å drepe uskyldige og å spre skrekk blant sivile. Motstandskamp er noe totalt annerledes. Invasjon for å spre menneskevennlige og frihetsvennlige verdier er selvsagt mer kontroversielt enn selvforsvar.

  Alle har lov å hate så mye de ønsker. Vi må diskutere handlinger og om de er moralsk legitime. Har vi rett til å hjelpe et demokratisk innstilt mindretall mot et totalitært og undertrykkende flertall? Hva gir en stat legitimitet? Når er en stat illegitim og er det dermed ”open season for hunting it down”? Hvor langt kan man gå, vil det ha noen effekt?

  Jeg avviser spørsmålet om tillit fra de totalitæres side, all den tid mennesker er undertrykket under noe de ikke selv kan velge inn eller vekk med jevne mellomrom. Jeg ser ikke noe poeng med å gå i forhandlinger med totalitære og intolerante regimer. Alle totalitære og intolerante ideer må avvises som løgner. Med en pragmatisk tilnærming, da enkelte totalitære regimer ikke kan nedkjempes. Prinsippet må bli at alle mennesker har rett til å velge seg sin egen fremtid, alt som jobber mot dette er feil og bør forsøkes avviklet.

  Jødedommen er ikke ekspansjonistisk. De har sin egen private avtale med gud, så de er 100% harmløse for alle andre enn de naboene som uheldigvis bor på det landet gud har lovet jødene eller for de som truer jødenes eksistens. Skikkelig kjipt at de ikke følger spillereglene, bare fordi motstanderne ikke gjør det!

  Islamsk terror i vesten kommer ikke som en reaksjon. Islam har sin egen fullstendige sivilisasjon med alt som hører til og trenger ingen aksjon for å utføre en reaksjon. Det rant ikke skikkelig over for fundamentalistene før de merket at det var deres grunnleggende menneskefiendtlige verdier man faktisk var i gang med å bekjempe.

  Ingen som slåss for frihet for mennesker kan være Quislinger, uansett hvilken side de er på. Det er ikke side som er interessant, men kampen for friheter! MØ-problematikken er en gjørme, spesielt fordi de som burde visst bedre ikke gjør det de burde gjøre!

  Mvh Sindre

 4. Sindre Rudshaug sier:

  Takk, Arve. Så lenge terroristene tror at handlingene deres har effekt, hvilket mesteparten av vestlig media med sin unnfallenhet med all tydelighet viser at de har, så vil de selvsagt fortsette sin terrorkampanje. Man gir seg ikke når fienden begynner å trekke seg. Da løper man etter og setter inn dødsstøtet.

  Vi må marginalisere terroristene og komme i virkelig dialog med de moderate muslimer om vår og deres rett til frie ytringer. Det gjør vi ikke ved å trekke oss når noen av de sier BØ! Vi må enes med en hel haug av muslimer om at vi vantro IKKE trenger å underkaste oss deres tro. Det er jeg sikker på at vi kan. Da kan løpet være kjørt for terroristene.

  Sindre

 5. Grn sier:

  Synes det er altfor mye snakk om å snu «islam vs vesten» situasjonen på hodet og prøve se det hele med muslimenes øyne – for å prøve å «forstå». «Hvordan hadde vi følt oss hvis USA eller Danmark…» osv.

  Klart, å kunne sette seg inn i andres situasjon er en ganske grunnelggende og nødvendig egenskap, men hvor viktig er det i denne sammenheng? Skal vi prøve å se verden med islams menneskefiendtlige, kvinneundertrykkende øynne og dele verden i De Troende vs De Vantro? Hva får vi ut av det?
  Skal vi alle da se på filmer der eldre menn har sex med niårige jenter for å forstå Profet Mohammed sitt kvinnesyn?
  Skal en politimann rollespille en voldtekt for å kunne avhøre voldtektsforbrytere?
  Må en dommer ha praktisk erfaring av det å være overgriper for å kunne dømme noen for voldtekt eller pedofili?
  Visse ting står helt naturlig i strid med våre humane verdier. Det er det eneste vi trenger å vite for å forstå vordan vi bør handle.

  Dialog med overgripere og forsøk på forståelse av deres handlinger hører hjemme under psykologi og kriminologi. Det har ingen plass i den virkelige verden der vi – medmennesker – har som oppgave å hjelpe hverandre, stå opp for de undertrykte og beskytte mot det menneskefiendtlige.

 6. Sindre Rudshaug sier:

  Fantastiske eksempler som klart illustrerer det absurde i å skulle sette seg inn i de andres overgrep før vi kan uttale oss om deres handlinger. Menneskerettighetene er universelle, selv om islam har laget unntak tilpasset sin hatefulle gud og avskyelige profet, som gjerne forklarer sine menn hvordan man voldtar sine slaver. Det finne visse ukrenkelige menneskerettigheter som man ikke trenger kulturkunnskap for å avvise. La oss heller jobbe med å sette oss inn i ofrenes opplevelse, så vet vi om handlingen var akseptabel eller ikke. Det er ikke mange år siden venstrefolk fortsatt hevdet at seksuell mishandling av småjenter var en kulturell greie som vi ikke skulle blande oss borti. Noen mener det sikkert fremdeles!

  La oss avlive Edward Saids orientalisme, som påstår at det ligger eurosentrisme til grunn for manges negative forståelse av islam. Hvem som helst kan kjøpe seg en kopi av Koranen eller lese seg opp på nett om Koranen og Muhammeds tradisjon: http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/

  Ideen din om dialog er helt fantastisk, men likevel helt innlysende når den først er presentert. Tusen takk for innspill

  Hva slags produkt tror man kan komme fra dialog med mennesker som hater alt du står for og hvis eneste ønske er at du underkaster deg eller dør?

  Sindre

 7. arthur_park sier:

  Bortsett fra det… Tar du på deg oppgaven med å lage tegningene, produsere karikaturene, og videre – publisere de et sted der de vekker oppsikt?

  Er det hold i holdningen? Vil den føre til handling? Vil du dø for vår rett til ytring, i ytterste konsekvens? Vil du ta holdningene dine vekk fra leke-blogger hvor ideologiske tanker kan testes uten fare for alvorlige represalier.

  Vil du stå på kassen, i lyset – tegne Mohammed på Karl Johan? Vil du ut i verden, på Al Jazeera, på Jam-e-jam, på FoxNews og på CNN og hevde din rett til å karikere?

  Du svarer Adolph «Ønsker ikke å gå inn i en lengre debatt om hva som er verst av islam og kristendom akkurat nå» – men du tar deg til stadighet bryderiet med å debattere hva som er verst av islam.

  Men bortsett fra det, så er VGB ikke særlig til debattforum. Man må være interessert, det er ikke lett å huske hvor man holdt tråden sist – her er ingen PING som forteller at det ligger nye kommentarer å venter på deg, nye innspill.

  Take care,

  Arthur

 8. Sindre Rudshaug sier:

  Arthur, Du stiller spennende spørsmål!

  Hvis ikke jeg er villig til å følge opp det jeg sier med mine ord i handling, så kan jeg ikke oppfordre andre til å gjøre det. Jeg kan selvsagt diskutere hva jeg mener bør gjøres. Jeg opplever at det er en prosess. Underveis mens man jobber med islam eller andre totalitære politiske doktriner, så finner man ut hvor langt man er villig til å gå parallellt med at man finner ut hva man er god på og evt hvilke virkemidler man tror vil fungere best. Det eneste jeg vet med sikkerhet er at islam er en trussel mot vår sivilisasjon. Ikke akkurat hvor stor trusselen er eller akkurat hva som er beste medisin mot denne trusselen. Men jeg har noen ideer. Jeg opplever at arbeidet med islam gradvis fører til handling for meg og de rundt meg. Bevisstgjøring, aktivisering, strukturering og så handling.

  I ytterste konsekvens er jeg villig til å dø for frihet. Jeg håper å unngå det, men jeg er klar over at det kan få konsekvenser å konfrontere islam. Spesielt hvis man blir en trussel mot ideologien. Akkurat nå er jeg ikke det. I Koranen levnes det liten tvil om hva som kan og skal gjøres med de som motarbeider islam. Hvis ikke jeg, hvem? Hvis ikke nå, når?

  «All it takes for evil to prevail is for good men to do nothing»

  Som en som forsvarte meg på Underskog snakket om: Rudshaug er ingen fare for fredelige muslimske blomsterselgere. Jeg håper ikke jeg er noen fare for andre enn alle totalitære, fascistiske og intolerante ideologier. ”Lekebloggen” min er et verktøy i prosessen. Hvis jeg trodde at det hjalp å konfrontere, slik du skisserer, så hadde jeg vel gjort det. Problemet er at en mann som lager Fitna ikke blir sett på som en som forsvarer ytringsfriheten, men tvert imot som en som er en fare for samfunnet og andre stater. Rettssak kjører de mot han også.

  “Du svarer Adolph “Ønsker ikke å gå inn i en lengre debatt om hva som er verst av islam og kristendom akkurat nå” – men du tar deg til stadighet bryderiet med å debattere hva som er verst av islam.”

  Føydalisme, nazisme, fascisme, kommunisme, stalinisme og islam er alle menneskefiendtlige politiske doktriner etter deres grunntekster og handlinger å dømme. De har alle vist oss det i praksis. Kristendommen likeså, men akkurat nå ligger i hvert fall kristendommen i kne. Jeg konsentrerer meg akkurat nå om det som har fanget min oppmerksomhet. Kristendommen har ikke gjort det. Fascismen er på vei tilbake i mange land, tror jeg, ikke minst i store land som USA og Russland, men jeg oppfatter likevel islam som en større utfordring.

  Takk for innspill. Jeg er klar over at jeg skylder alle mine dialogpartnere en stor takk for min økte innsikt i de mange spørsmål. Uansett om de er aldri så usakelige. MJ bekreftet for eksempel min mistanke om at apologetene ikke har vanntette argumenter. Det kommer jo tydelig frem når folk er såpass uredelige som han er.

  Sindre

 9. sissjoha sier:

  Over tid, historisk sett har vi sett på at mennesker har levd (og enda lever) under vold og undertrykking. Det virker som dette enda foregår i mange muslimske grupper, her hvor menn viser mye hat, er aggressive, behovet er sterkt for makt, stoltheten råder, og hvor sjalusi uttrykker seg i et sterkt behov for å kontrollere kvinner – på hva de skal gjøre og ikke gjøre.

  Dette er verdier jeg aldri kan støtte opp under og håper at andre også handler slik at vi ikke opplever en ny tid som de under Hitler gjorde. Det virker som det er det som holder på å skje, mange muslimske grupper hater oss i Vesten, vi tror ikke på Allah, vi er vantro og vi er urene. Dette sier mer om dem enn det gjør om oss. Tenk at jeg skal føle at mitt liv som kvinne og vestlending ikke er noe verdt i deres øyne. Er det ikke rart hvilke øyne man ser andre mennesker med?

  Vi må aldri gi slipp på vår ytringsfrihet, for da er vi med på å støtte flere hundre års hatefull ideologi som ligger i linjene på Koranen. Aldri må vi støtte eller fremme verdier som kan bringe fram at noen mennesker er mer verdt enn andre, hvor det tillates å undertrykke og utøve vold mot barn og kvinner. Vi trenger en oppvask med slike verdier og det er å vise til at vi ikke aksepterer dette i vårt vestlige samfunn, vi må slå hardt ned på dette. For eksempel vær med på å hjelpe det norske samfunnet at muslimske verdier som det å hamre løs på homofile på Grønland i Oslo ikke forankrer seg. Hva med å gå på Grønland med trykte t-skjorter som viser at grisen er et ålreit dyr eller Muhammad er en som tillater å banke kvinner og barn helseløs. Det tror jeg hjelper mer enn denne stillheten mange av dere i det norske samfunnet gjør, som er med på å opprettholde at mange barn og kvinner enda blir mishandlet daglig!

 10. Sindre Rudshaug sier:

  Takk for innspill, Sissjoha. Som jeg alltid forsøker å påpeke, så jobber jeg mot den islamske politiske doktrinen, ikke mot muslimer som skal integreres i Norge.

  Jeg forstår at kvinner kan oppleve islam som kvinneundertrykkende. Dette støttes jo av alle de islamske skriftene. Norske feminister har vunnet kampen for seg selv, men har tydeligvis ingen energi igjen til å kjempe for sine muslimske medsøstre og jentebarn. I stedet har de sluttet seg til relativistene og de politisk korrekte som tenker at de ikke skal konfrontere barbarisk islamsk religion, politikk og kultur.

  I islams øyne er du en hore og skal piskes og sperres inne på livstid. Islam frykter kvinner enormt. Jeg tror all denne seksuelle frustrasjonen innenfor islam fører til mye av jævelskapen du snakker om. Et svært usunt syn på sex er tydeligvis farlig.

  Venstresiden og Jens Stoltenberg og CO er ikke så nøye på dette med ytringsfrihet. Betryggende å ha ham som statsminister. NOT! Det mest utrolige for meg er at venstresiden kan akseptere en grunnleggende rasistisk religion som islam og jobbe hardt og uredelig for å beskytte den. Ufattelig! Venstresiden har mistet mesteparten av den troverdighet de noensinne har hatt når det gjelder prinsipiell tenkning.

  Takk for oppfordringer til fredelige demonstrasjoner. Du skal se at det kommer noen voldelige motdemonstranter for å passe på at alt går som det skal. Venstreekstremisme er på vei tilbake for fullt. Husk, all islamkritikk er brun, all annen kritikk er selvsagt og innlysende. Forstå det den som kan!

  Sindre

 11. Sohail sier:

  sindre, du er litt dummere enn det jeg trodde, du snakker om at muslimer har drept mer enn kristene og driver å ser utifra terrorr handlinger, for det 1. kristene har drept flere enn muslimer siden 1400 tallet, bare 1. og 2. verdenskrig sier mye…
  men hele poenget mitt er at, terror angrep kommer fra CIA baserte folk som har splittet de såkalte terroristene, og bruker dumme «terrorister» til å lage kaos så verden tror at de er i fare…

  folkens se «the arrivals» der ser du hvordan jødene fra den tiden de ble utvandret fra arabia, til de ble undertykt i europa, til dem skapte amerika for å ta over resten av verden, i dag styrer de kristne til å drepe muslimer, de styrer visse miljøer innenfor muslimer som lager terror for å vise verden en usann bilde av islam, alt det som skjer nå i verden er en laaang konspirasjon planlakt av jøder, og noen gale kristne som tror på feilbasert kristendom. men folket som har skylden som ikke klarer å gjøre revlosjon…oxo sier DU en ting til at vi europeere må bruke ytringsfrihet å tegne tegninger av profeten Muhammad (FVMH) noe alle vet er krenkende å sårende, det er som om å be om kaos, spess når du ikke er muslim selv, så ikke bland deg i relgionen, gå å tegn heller tegninger av deres egne respekterte perosner i deres relgion, det er ren idioti å rettferdiggjøre tegningene til muhammad, men men som usa å israel holder på i dag bare stå på, for usa å israel har bare kort levetid igjen, før Jihad står opp….da er det S Y N D !, IKKE GLEM MUSLIMENE I USA, EUROPA(oslo,london,paris,berlin osv kompis det kryr av dem overalt) de utgjør en like stor trussel som muslimene i de radikale mijøene, koranen er oxo bevist til å ha mest rett, enn alle resten av historiebøkene som har blitt skrevet

 12. Sindre Rudshaug sier:

  Hei, Sohail. Hvordan er det å underkaste seg en pedofil, slaveselgende massemorder og landeveisrøver? Kjennes det riktig?

  Islam har drept 270 millioner mennesker, så det slår alle andre kjente ideologier til sammen. Muhammed lærte sine etterkommere opp i å drepe annerledes tenkende. Det var direkte provoserende for Muhammed at de som korrekt avviste ham som den løgneren han var skulle få fortsette å leve. Han var et monster rede til å drepe alt og alle. Avskyelige mannen.

  Det er godt du ikke er en konspirasjonsteoretiker, de er det neimen ikke lett å diskutere med, alt det ”rykende beviset” de sitter på.

  Å avbilde Muhammed er selvsagt å be om kaos. Å gå til krig mot fascister er selvsagt å be om kaos. Er vi redd kaos?

  Jeg ønsker jo faktisk å avbilde Muhammed nettopp FORDI jeg IKKE er muslim og fordi idioter og jihadister forsøker å tvinge meg til ikke å gjøre det. Det poenget var kanskje litt vanskelig å få med seg for noen. Jeg blander meg for øvrig i alt jeg ønsker!

  Det er sikkert ikke lett for en jihadist som deg å forstå prinsipper. Det er derfor islam taper på alle områder. Fordi de har mange folk som deg = tapere.

  Jihad prøver hver dag, men fordi islam er en løgn, så har dere bare deres egne latterlige løgner å basere dere på. Vesten har kunnskap, samhold og våpen. Vi knuser alle hatfolk lett som sjokolade.

  Visst kryr det av muslimer, men de er heldigvis ikke alle som deg. Flesteparten vet antagelig lite om Muhammed og hvor jævlig han var. Bare onde mennesker kan underkaste seg andre onde vesener.

  Koranen er en latterlig samling løgner, bare muslimer tror på disse løgnene, Sohail! Beklager å måtte være den som informerer deg om dette:)

  Lykke til!

  Sindre

 13. eca sier:

  Å brenne et annet lands ambassade og/eller flagg er noe av de mest krenkende man kan gjøre mot et annet land. Betyr det at NRK Dagsrevyen (norsk statskanal), Al Jazeera eller et hvilket som helst annet nyhetsorgan krenker Norge som nasjon når de viser et videoklipp på TV av brenningen av en norsk ambassade/flagg i Syria for å illustrere et viktig nyhetsoppslag om protester mot Norge. Nei, på samme måte som at Dagbladet ikke krenker muslimer ved å trykke en tegning som viser Muhammed som en gris for å illustrere en viktig nyhetssak om Muhammedtegninger. Dagbladets og andre avisers trykking av Muhammedtegninger er ikke gjort for å krenke muslimer men for å illustrere et nyhetsoppslag på samme måte som NRKs, Al Jazeeras og andre nyhetskanalers visning av brennende norske og danske ambassader for å illustrere et nyhetsoppslag om brenning av disse lands ambassader.
  Det må da være viktig og riktig for muslimer at Dagbladet/Aftenposten illustrerer slike overgrep mot muslimer. Protestene vi har sett de siste dagene må derfor være helt feilslått og sette muslimer i Norge i et mye dårligere lys en fortjent og bidra til en oppfatning av muslimer som motstandere av ytringsfriheten i Norge. Skulle nordmenn arrangere protesterer mot NRK eller Al Jazeera fordi de viser brenning av norske flagg/ambassader på TV for å illustrere et nyhetspoppslag.
  De siste tids hendelser skyldes at for nordmenn er ytringsfriheten minst like viktig som Muhammed er for muslimer. Men ytringsfriheten har aldri vært noe problem i Norge før innvandrere (spesielt muslimer) som ikke vil innrette seg etter norske lover og skikker kom hit til landet og begynte å skrike opp om nyhetsinnslag de ikke føler seg vel med. Toleranse er et ikke eksisterende ord i Islam.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s