Islam og slaveri – politisk islam leksjon # 6, del 1/2

Da er vi kommet frem til en av de mest menneskefiendtlige ideene Muhammed dikterte. Lite kunne Muhammed vite at ettertiden ville avskaffe selve ideen om slavehold og at fakta og kunnskap rundt dette dermed kunne bli et viktig våpen i kampen mot hans politiske doktrine.

Islam har vært den kraftigste pådriver for slavehold i verden og i historien. Islam har tatt slaver i Europa, Asia og Afrika. Man regner med at ca 25 millioner mennesker har blitt tatt, holdt, solgt, brukt og utnyttet som slaver pga islam. Ca 125 millioner mennesker har dødd som en direkte følge av innsatsen for å skaffe slaver. Historien om slaveri er meningsløs uten å kjenne til historien om islam og slaveri.

Slaveri spiller en svært viktig rolle for islam og er en svært detaljert og utviklet doktrine i islam. Historien om islam og slaveri strekker seg tilbake til Muhammed og frem til dagens Afrika. Muhammed var selv en slavehandler som deltok i alle aspekter ved slavehold.

Den politisk korrekte versjonen av slaveri var at hvite menn seilte til Afrika og tok slaver tilbake til Amerika. Langt nede i en kort notis på Wikipedia: (http://no.wikipedia.org/wiki/Slaveri) finner man en kort betraktning om slaver fanget og transportert til muslimske land. Når man vet at slaveri er like naturlig for islam som å puste og spise blir det litt underlig at ikke beskrivelsene er mer detaljerte.

Hvis man skal studere slaveri på verdensbasis og historisk, må man studere islam. Årsaken er at islam tillater å ta som slaver alle vantro. Et incitament fra Muhammed for vantro til å konvertere til islam – religionen uten tvang.

I det engelske språket og i de fleste europeiske språk har man ett eneste ord for slave. I det arabiske språket har man 40 ulike ord for slave, akkurat som eskimoene har 40 ulike ord for snø. De ulike arabiske ordene definerer slaven på ulike måter. Abd – Sort slave, abiq – slave på rømmen, amah – kvinnelig slave, ibnu jurratin – sønn av en fri mor, istibra – venteprioden før man kan voldta en slave, mamluk – hvit slave, maula – ord som omhandler slave i islamsk lov, mubaad – slave med flere eiere, rømte kvinnelige slaver, rømte barneslaver, vantro kvinneslaver som brukes for sex, osv, osv, osv. Hvis slaver og slavehandel er en naturlig del av livet, så er det nyttig å ha et stort ordforråd rundt fenomenet.

Historien om Francis Bok som blir fanget med sin søster og brukt som slaver i Sudan er interessant. Søsteren ble brukt som sexleketøy, Francis som arbeider. Hvis det ikke hadde vært for at Francis rømte og fortalte historien til organisasjonen iAbolish (http://www.iabolish.org/), så hadde man ikke blitt minnet på at islam fortsatt praktiserer slaveri. Historien får man her: http://www.iabolish.org/educators/escape_from_slavery.html

Francis ble spurt under en forelesning hvem som fanget han. Svaret var enkelt: ”Muslimer”. Francis ble videre spurt om han var redd for å ytre noe såpass negativt om islam og muslimer. Han svarte at han godt kunne dø nå, som en fri mann!

Hvordan kjøpte den hvite mann sine slaver? Han kjøpte dem i store partier langs kysten av Afrika fra de muslimske slavehandlerne. Muslimske slavehandlere hadde fanget og solgt mennesker i Afrika siden Muhammeds tid, da Muhammeds dualitet la grunnlaget for de vantro og de troende. Da det ikke eksisterer noen gylden regel eller universelle menneskerettigheter som garanterer for rettighetene til undermenneskene i islam, kan muslimer gjøre stort sett som de ønsker med dem. De hvite utgjorde bare en ny markedsmulighet for muslimene. Muslimer hadde fanget slaver lenge før den hvite mann kom og de fortsatte etter at han avskaffet slaveriet.

Hvorfor er slaveri så naturlig for islam?

Muhammed hadde sorte slaver, det bekreftes i de islamske grunntekstene. Idealtilstanden for enhver muslim er å være Allahs slave, å totalt underkaste seg hans ideer. Slave-tanken er en positiv tanke i islam. Det er en naturlig tilstand mellom en herre og hans slave. Mellom Allah og muslimen og mellom muslimen og hans slave. Innenfor islam eksisterer det ingen frihet. Alt er foreskrevet – påbudt eller forbudt. Alt man trenger å gjøre er allerede gjort av Muhammed, nedtegnet og utlagt i detalj. Man må følge alle reglene, inkludert Muhammeds sunna – tradisjon. Abdullah betyr Allahs slave, Abd og Allah. Sammensatt av to sentrale arabiske ord.

1/2

Sindre

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Islam og slaveri – politisk islam leksjon # 6, del 1/2

 1. kungfuz sier:

  Det sier seg selv. Om man oppretter en religion bassert på menneskeverd og kjærlighet til din neste, vil det i ettertid automatisk dukke opp en religion bassert på det motsatte.
  Og motsatt.
  Det er en automatisk speilvending som er kjent til alle tider.
  Bare så synd at det er så vanskelig å forstå for de fleste.

 2. Grn sier:

  Å komme med en så diffus og samtidig dypt filosofisk erklæring med den største selvfølgelighet er ikke noe annet enn å påføre oss uvitende uholdbar intellektuell lidelse. Det gir meg lyst til å kalle deg for Confuse isteden:)

  Kunne du vennligst utdype dette litt. Helst med noe annet enn esoteriske teorier om wuji, taiji, ying/yang, twelve earthly branches, ten heavenly stems osv. Hva med å gi oss en håndfast forklaring på den psykologiske og geopolitiske dynamikken som sørger for at enkeltindivder og menneskegrupper handler på en slik måte at denne speilvendingen du snakker om faktisk finner sted.

  Du kan godt inkludere fancy kinesiske begreper – bare de linkes til den samfunnsvitenskapelige delen av forklaringen din, altså den delen som det går an å forstå og bruke i praksis:)
  Dette ville være svært nyttig for oss som jobber med å gjøre verden til et bedre sted. På forhånd takk! Venter i spenning:)

 3. Sindre Rudshaug sier:

  Takk til dere begge for kommentar. Jeg liker også at folk utdyper sine ideer ellers lærer jeg lite!

  God natt

  Sindre

 4. kungfuz sier:

  Grn:
  Beklager. La inn en kommentar i farta og regnet ikke med at det fikk noen respons.
  Men du har helt rett. Jeg tok mitt nikknavn etter Kungfuc som i psykologien er inportert som kungfution (Forvirring).
  Feilaktig er det overført som sjelsforstyrring.

  Det dreier seg om en høyere bevissthet en det som er vanlig og går på det naturen får oss til å sanse.

  Når jeg snakker om speilvending kjenner man til det i praksis, hvor kreftene ved å kjøre opp en bakke ved hjelp av motoren, er likestilt med å bremse ned samme bakken bare ved kjelp av bremsene.
  Kreftene er like, men det er en speilvendt funksjon.

  Der finnes mennesker som man gjerne kaller psykopater. De har ingen reflektive evner og er da fra barnsben av, avhengig av informasjoner fra refleksive mennesker. Disse speilvender de som sitt og får derfor stor oppmerksomhet. De blir gjerne despoter.
  De vil feile i ett sett, men da kommer en og sier hvordan det er. Dette blir så sugd opp. Vedkommende sier feks: Det er jo det jeg har sakt hele tiden.- Men utad til andre er det igjen han eller hun som er klok, og den som fortalte det er idiot.
  Slik forsetter det.

  Det er slik religionene også fungerer.
  Islam er en speilvendt religion av kristendommen.
  Kristendommen er en religion som ble startet fordi folk ikke var interresert i naturen og hvilken innflytelse den har på oss.

  Derfor ble det startet en religion med en tilhørende gud som folk lettere kunne forholde seg til.
  For å klare det måtte man bygge den på naturens prinsipper.
  Det kunne man klare ved å avspeile de forskjellige oppfattninge og hvordan de tenkte.
  Derfor fremstår GT som brutal.
  Men det er gjengivelsen av forskjellige menneskenaturer det dreier seg om.

  Det skjønte ikke Muhammed, så han trodde at det mentes at man skulle være brutal.
  Og enkle troende følger slavisk.
  Så denne troen passer for de som ser seg selv som opphøyd over andre.
  Men denne troen vil komme til å bryte sammen over tid.

  Men det skal ikke mer til en at man opplyser om hva de egentlig gjør der nede i Mekka og hva går rundt, så vil det skje det samme som i mayakulturen.
  Mekka blir et øde sted for alltid.

  Der er ingen mystikk i dette.

  Så nå sitter der individer i Norge og mottar humanitær hjelp og samtidig sender signaler til muslimer i London og andre steder om å stå på og inføre deres syke regler.

  Så vi har bare en ting å gjøre, avvise bygging av moskeer og tårn og sende urokråkene tilbake til det landet de sloss om å få makt.
  Altså skille klinten fra hveten.

  Håper det var noe mer klargjørende.

 5. Sindre Rudshaug sier:

  Det var klargjørende for meg, ihvertfall. Så får vi se om Grn sier det samme.

  Jeg er nok ikke like sikker som deg på at fascistiske ideologier som islam bare går under av seg selv. Fascistiske og rasistiske systemer som rommerriket og føydalismen varte i 1000 år. Islam har en evigvarende gud som overhode. Kanskje varer den 10 000 år. Ingen tegn som tyder på at islam er på vikende front annet enn hvis noen konfronterer den!

  Mvh Sindre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s