Islam og slaveri – politisk islam leksjon # 6, del 2/2

2/2

Muslimer tok ca 1 million europeere som slaver fra Øst-Europa og den folkegruppen de konsentrerte seg om var den slaviske. Derav navnet slave. Europeere og amerikanere lærte mye om slaveri fra islam og muslimer. Afrikanere ble brukt til hardt arbeid som ofte tok livet av dem. Å være slave i Saharas salt-gruver var lik en dødsdom. Derfor var det behov for et så enormt antall svarte slaver. Hvite slaver fikk hvitsnipp-jobber. Hvite kvinner ga alltid best pris på de islamske slavemarkedene. Diskusjonen om hva man skulle bruke slavene til den gang var åpen. De dyre, hvite, kvinnelige slavene ble brukt til forlystelse og seksuell tilfredsstillelse. Hvis de var for dyre lå etiopiske og abbyssinske kvinner rett etter i etterspørsel og pris.

Det var selvsagt uheldig for verden at Muhammed var så positiv til kjøp og salg av mennesker. Muhammed hadde slaver til allslags bruk. Muhammeds favoritt-slave når det gjaldt sex var en hvit, koptisk, kristen kvinne som het Miriam. Fordi Muhammeds Sunna gjelder alle muslimer, vil preferansen for alle muslimer i valget av sex-slave måtte bli hvite kvinner. Muhammeds Sunna er dermed særdeles uheldig for hvite kvinner.

Evnukker var en type slaver beskrevet i Koranen. Alle lemmer for menneskelig reproduksjon var blitt fjernet. Dermed kunne de se kvinner som var forbudt for alle andre menn. Slaver er beskrevet på en svært positiv måte i Koranen, som nyttige verktøy i ulikt arbeid. Den eneste begrensningen når det gjelder slaver i Koranen er at man ikke kan ta muslimer som slaver. Bare vantro kan fanges for å brukes eller selges som slaver under islam. Det er bra for en muslim å frigi en slave, men ingen muslim vil frigi en slave som ikke har underkastet seg Allah. Det påhviler heller ingen plikt for en muslim å frigi slaver, selv ikke dersom slaven underkaster seg Allah.

Den fulle historien om slaveri som inkluderer islam blir ikke undervist på skoler og universiteter. Det er vanskelig å finne bøker som omtaler den. Den eneste akseptable historien om slaveri er den om den hvite manns åk i Afrika. Etter hvert som Europa bannlyste slaveri, ble europeere og Storbritannia ivrige på å stoppe slavehandel. De klarte ikke å få slutt på muslimenes slavehandel. Det er antatt at så mange som 25 millioner mennesker ble fanget i Afrika og solgt som slaver. 11 millioner gikk til Amerika, de siste 14 millionene gikk til Europa og Nord-Afrika og resten av Asia som slaver for muslimer. Lave anslag tilsier at det måtte drepes fem mennesker for å fange en slave. Familie eller andre beskyttere måtte stoppes. De svake og gamle ble etterlatt. Med et slikt anslag må vi anta at ca 125 millioner mennesker døde som en konsekvens av islams delaktighet i slavehandel. Slaveri satt i system av Muhammed.

Muhammed hadde slaver i familien. Hans første kone Khadija eide slaver. En av Muhammeds første konvertitter var en sort slave. Muhammed eide selv slaver. Muhammed var dypt involvert i slavehandel og finansierte mye av sin hellige krigføring pga inntekter fra slavehandel. Muhammed sendte ut sine jihadister på slavetokt for å drepe vantro, så kvinner og barn kunne brukes som slaver. Muhammed ga bort slaver som gaver, han leide ut slaver, leide selv slaver, kjøpte og solgte slaver og fanget nye slaver. Han sendte rundt kvinnelige slaver blant sine menn for seksuell tilfredsstillelse. Muhammed nøt den tvilsomme gleden av å voldta kvinnelige slaver etter å ha drept mennene deres i angrep. Han solgte hele grupper med mennesker han hadde fanget til slavetrafikken. Muhammed omga seg med slaver som bygget trone til ham, laget mat, bar frem en sønn, pleiet ham og sydde klær til ham. Han erklærte at en slave som rømte fra sin eier ikke ville få bønnhørt sine ønsker til gud. Allah støttet altså Muhammeds tanker om slaver, noe man finner belegg for overalt i Koranen.

Slaveri faller inn under islams to mest grunnleggende doktriner: Underkastelse og dualitet. 1 Hvem er mer underkastet enn en slave? 2 Islam etablerer et eget etisk system og en egen juridisk klassifikasjon for slaver. Allah og Muhammed bruker slaveri, for de vet at enhver som blir holdt som slave lenge nok vil konvertere i håp om en dag å kunne oppnå frihet. Pål Refsdal måtte konvertere før de slapp ham. Frihet for slaver i islam! Hvis de nekter, så vil i det minste slavenes barn en dag konvertere. Slaveri er et stort gode under islam.

Eksempler på slaveri under islam finner vi fortsatt i dag. Den eneste årsaken til at islam ikke er like åpne på sin slavehandel i dag er at de ikke er militært sterke nok til å kunne stå for doktrinen mot et slave-avvisende vestlig samfunn. Fordi islamsk doktrine, i motsetning til ulike lands grunnlover, er evig, kan slavedoktrinen aldri taes ut av islam. David Livingston beskrev sitt møte med muslimske slavehandlere, som forklarte hvorfor de fanget slaver: ”Vi vil eie dem og få dem til å konvertere til islam”. Det mest triste ved islams doktrine og historie med slaveri er at den ikke fortelles ved våre skoler og universiteter. Mange vet ikke engang at millioner av hvite og hinduer ble fanget som slaver av muslimer. Slaveri er en av islams mange mørke sider som man ikke lærer om på skolen. Intellektuelle i vesten beskytter islam mot dens mørke historier rundt forbrytelser mot menneskeheten.

For å kunne akseptere en slik ufattelig ide, at mennesker underkaster seg en profet som promoterer og aktivt dyrker slavehandel, så må man forstå dualiteten i islam, som skiller mellom de troende og de vantro. Uten å forstå nullverdien av en vantro kan man ikke forstå hvordan mennesker kan akseptere slik systematisert fornedring av andre mennesker.

Oversatt fra kilder ved: Senter for studier av politisk islam.(CSPI, http://www.cspipublishing.com/)

Sindre

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Islam og slaveri – politisk islam leksjon # 6, del 2/2

  1. Sindre Rudshaug sier:

    Islams slavehandel med nordmenn:

    http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/05/15/466255.html

    Sindre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s