Noen barn skal bære hijab

Elisabeth Aasen refererer til Koranen når hun i Aftenposten på kvinnedagen hevder at barn ikke skal bære hijab. Hennes begrunnelse er at kvinner ikke er barn. Problemet med dette argumentet er profeten Muhammeds kone Aisha og hennes alder ved ekteskapsinngåelse og ”iverksettelse av ekteskapet”. På den respekterte siden quraan.com kan man lett søke seg fram under Bukharis hadith om Wedlock, vers 7,62,64-65 der det klart og tydelig kommer frem at Aisha var seks år gammel da hun ble giftet bort til Muhammed og ni år da han gjennomførte samleie med henne. For skriftlærde muslimer er Aishas alder ikke omstridt.

Gjennomført samleie betyr at Aisha fra dette tidspunktet ble regnet som en kvinne. Muhammed, født 570, død 632, var på denne tiden 53 år gammel. Profeten Muhammed er over 70 ganger i Koranen omtalt som den perfekte muslim, eksempelet til etterfølgelse for alle muslimer i all fremtid. Det er derfor helt naturlig at muslimske ”kvinner” bærer hijab som et fromhetseksempel, selv om Koranen åpner for tolkning ved at den ikke spesifikt nevner håret. Det er dermed helt naturlig at muslimske småjenter begynner å bruke hijab fra en alder av seks år, som var alderen da Aisha ifølge islamske grunntekster kom til Muhammed i hans drømmer. Det er ikke sikkert at alle muslimer klarer å vise Muhammeds måtehold og vente helt til jentene er ni år før de bruker dem til sex. Dette er jo hijabens hele begrunnelse – å ikke vekke menns seksuelle interesse for ”kvinner”.

Sindre Rudshaug

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i politisk islam og merket med , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til Noen barn skal bære hijab

 1. SissyFoss sier:

  Huff og huff. 😦

 2. Sindre Rudshaug sier:

  En snillere utgave av innlegget ble selvsagt refusert av de tre store avisene!

  Hvis man begrunner islam-kritikken sin, slik at det i PK-øyne fremstår som annet enn rasisme og fremmedfrykt, så blir det antagelig for farlig å trykke det! Jeg får ta det som en kompliment. Har desverre blitt mange komplimenter etterhvert:(

  Sindre

 3. Catalyzator sier:

  Jeg synes debatten omkring Hijab / Sjal er blit veldig stigmatiserende. Et barn en ungdom en voksen… uansett så dømmer man personens trosretning på bakrunn av at det bæres et hodeplagg og dette gjør at mange mennesker blir stigatisert langt utover hva nødvendig er. Sjal og hijablignende hodeplagg er vakkert, det luner mot vinterkulde, det beskytter mot solslitasje av hår eller dekker en hårløs for den saks skyld og ofte brukes det som kledelig pynt fordi sjal / hijab er vakkert.

  På grunn av stigmatiseringen tør snart ingen andre en sterkt troende muslimer å vise seg med et slikt hodeplagg og det er trist. fryktelig trist.

 4. Sindre Rudshaug sier:

  Catalyzator: Har du fått med deg at

  1 Hijab er et politisk plagg(Hva synes du om politisk islam?)

  2 Hijab er IKKE et frivillig plagg for svært mange kvinner

  3 Plagget, slik det er designet, kom ikke på moten før islamistene Muslimbrødrene designet et plagg som alle muslimske kvinner skal bære for ikke å hisse opp mannen seksuelt. Liker du begrunnelsen for å bære hijab?

  Og forøvrig: Kjenner du trosretningen islam? Kjenner du Koranen, Sira og Hadith?

  Jeg har ingen problemer med trosdelen av islam. Jeg avviser politisk islam og all volden som Allah, Muhammed og svært mange av hans etterfølgere har stått for i 1400 år. En naturlig konsekvens av den religiøse parallellen til nazismen.

  Mvh Sindre

 5. Skaperen sier:

  Nok et bra innlegg. Stå på Sindre!

 6. Sindre Rudshaug sier:

  Takk for støtte. Når det ikke lenger er utenkelig å utsette religioner for de samme spørsmål som politiske partier får, er jobben min gjort og jeg kan pensjonere meg!

  Merkelig at feks nazisme hadde vært helt spiselig og stått for noe godt dersom Hitler hadde erklært seg som profet og nazismen som en religion! Slik tenker folk på venstresiden – komplett intellektuelt selvmord!

 7. Sara Gefi sier:

  «Slik tenker folk på venstresiden – komplett intellektuelt selvmord!»
  Anbefaler deg å sende denne til den godeste Sunniva Ørstavik også. Hun er i ferd med å begå selvmord på nasjonens vegne.
  Sørg for at politikerne på høyresiden også får vite sannheten, Erling Lae for eksempel. Han er jo helt på bærtur i hijab-debatten.

 8. Sindre Rudshaug sier:

  Takk, igjen. De skal få bøker til selvstudie alle sammen:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s