Aftenpostens svik!

Aftenpostens svik

Det islamske ottomanske rikets folkemord på 1,5 millioner kristne armenere er godt dokumentert. Det skjedde gjennom systematiske massakrer og tvungne deportasjoner der hensikten var at de deporterte skulle dø underveis. På lederplass hevder Aftenposten lørdag 13. mars at det må være opp til historikere å avgjøre om utrydding av 1,5 millioner mennesker skal kunne defineres som folkemord. Avisa hevder at det ikke er politikernes oppgave å “politisere”  historien. Man undres om de mener det samme om nazistenes utryddelse av 6 millioner jøder.

Skulle politikere i dag unnlatt å kalle det jødiske holocaust for et folkemord for å unngå å konfrontere Tyskland med faktiske historiske hendelser? Med Tyskland er dette uproblematisk, for ingen nasjon har på tilsvarende måte begravd seg i selvforakt. Skal vi i dag unnlate å konfrontere Tyrkia med historiske fakta? Et Tyrkia som hele tiden har vært uvillige til å ta inn over seg hva det ottomanske riket, Tyrkias forgjenger, begikk av grusomheter? Hva er det som får en tidligere kritisk og liberal avis som Aftenposten til å kompromisse om et folkemord?

Sindre Rudshaug

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Aftenpostens svik!

 1. Trygve Mathiesen sier:

  Det er bare så se hvem som sitter som sjefsredaktør i Aftenposten i dag, Sindre. Etter Hilde Haugsgjerds inntreden er det ikke lenger mulig å se forskjellen på lederen i Aftenposten og Klassekampen!
  Apr. folkemord, så drev også det post-ottomaske rikets rester i Kosovo systematisk etnisk rensing av serbere i Kosovo under WWII. Dette har aldri vært etterforsket internasjonalt, og tallet på drepte og bortdrevne varierer mellom 50.000 til 1.2 mill. Kosovoalbanerne var alliert med Mussolini, senere med Hitler, og lærte opp nazistene i utvikling og effektivisering av KZ-leire.

 2. Sindre Rudshaug sier:

  Det resonnementet står høyt oppe på lista mi over plausible årsakssammenhenger:)

  Mvh Sindre

 3. Tilbaketråkk: Muslimske terrorister og mediers svik | Minarki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s