Gode nyheter for alle liberalister

Jeg har nylig hatt gleden av å tilbringe noen dager med to svært hyggelige sosialister. Jeg har introdusert for dem ideer om tvang og fred i løpet av en periode på noen måneder. Tilbakemeldingen fra begge gjorde meg svært glad. En av dem(A) har jobbet mange år innenfor fagforeningsarbeid og må således kunne sies å ha lært fra sosialist-ideologer akkurat hvordan man skal se verden. Denne personen var svært reflektert og svært åpen for nye ideer, så man kan kanskje tenke at situasjonen var ideell. Den andre(B) har lenge holdt på at tvang er riktig når motivasjonen er riktig(hjelpe andre), men konkluderte også positivt for oss.

Tilbakemeldingen var konkret: ”Vi ønsker ikke å tvinge andre med på noe som helst og ønsker derfor at de som ønsker det må få ha friborgerskap”

Vi ble enige om at dette måtte skje under ordnede forhold over en lengre periode. Ingen revolusjon.

Min fremgangsmåte var å holde fokuset på hvorfor alle må tvinges med, når det store flertallet likevel er enige og burde kunne klare seg uten de få.

A hadde fra eget liv kjennskap til og dårlig erfaring med religiøs tvang. Refleksjonen kom av seg selv når disse to ideene ble analysert side om side. B er en reflektert person som ikke lenger kunne forsvare tvang mot andre overfor seg selv.

Jeg tror det er nyttig at alle frihetsmennesker som jobber for individet og mot tvangskollektiv i alle former(religiøse, politiske, kulturelle) holder på den fredelige fremgangsmåten i dialogen. Konstant etterspørre begrunnelser som er almengyldige, som kan brukes i møte med alle typer tenkning. En eller annen gang streifer vi innom et emne som gjør at sosialister gjør seg de nødvendige refleksjoner for å innse at noe er galt. Når de innser at noe er galt, vil de først bli nysgjerrige på hva det er vi driver med, før vi etter kortere eller lengre dialog kan få dem men på vår selvinnlysende ide om at de som ønsker å leve i fred må få lov til det.

Vi trenger ikke å få sosialister helt i havn – få dem med på ideen om at det eneste rettferdige for alle er at lover utelukkende baserer seg på negative rettigheter. Det holder å få dem med på ideen om at de som ikke vil være med må få slippe. Dette alene sitter langt inne hos de fleste sosialister, som heller ser at vi liberalister mister all familie, venner, bekjente, språk, kulturfellesskap, verdier og alt annet vi har der de så generøst tilbyr oss å forlate landet hvis vi ikke vil være med. Når vi får opprettet en eller flere liberalistiske frihandelssoner et eller annet sted i alle land, så vil erfaringene lokke flere liberalister med og det vil bli vanskeligere å argumentere mot fred. Sosialister hater frihandelssoner, fordi de så tydelig demonstrerer at samfunn fungerer utmerket uten skatter og reguleringer, men det er likevel det eneste logiske målet å jobbe mot. FpU er i dag eneste gren av et politisk parti som støtter friborgerskap. Vi skal ha flere med. Neste mål er moderpartiet. Som liberalistisk parti vil det være direkte unaturlig for FrP å motsette seg økt mulighet for empiriske studier av fred under friborgerskap i Norge. Et solskinnseksempel på hva som kan skje når man avviser binding til sentralbanken: http://en.wikipedia.org/wiki/Local_currencies#_blank
Bla litt ned og les: Historical local currencies

Onar Åm byr på et rikt utvalg svar på alle tenkelige og utenkelige konkrete spørsmål på bloggen sin. I tillegg byr han på hardcore praktisk filosofi som vi kan bruke for å påvise sosialistiske tankefeil som kollektivisme, relativisme, altruisme, pragmatisme, mfl. Det er skrevet mye bra litteratur om objektivisme og hvordan liberalistisk økonomi fungerer i praksis, så det er bare å sette i gang studier. Våre argumenter er de eneste perfekt logiske argumentene og de bygger på evolusjon og innlysende logiske rettigheter for individet. Løgnen om at individet må ofre seg for kollektivet og at vi ikke kan vite noe sikkert stammer fra Platon og har blitt foredlet av filosofer frem til nazistene og videre. Selv med begrensede kunnskaper er det mulig å sette fast slik tenkning. At individet har rett til å leve i fred er den eneste veien mennesket kan gå for å utvikle seg videre tenkningsmessig. Å fortsette å flikke på sosialistiske dogmer er feil blindvei. Liberalister har rett, nå gjelder det bare om å lese mer og utfordre de absurde sosialistiske dogmene, så vi kan få rett.

Mvh Sindre

Dette innlegget ble publisert i liberalisme og merket med , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Gode nyheter for alle liberalister

 1. Zohre sier:

  Du vet godt Sindre at årsaken til tvang også er frihet.

  Ærlighet varer lengst.

  Men, kan vi ignorere både tvangen og friheten for å oppnå ærligheten:

  Men, om en hel sammfunn underkaster seg en person kan det minne oss om hvordan bare en som underkaster seg Gud,

  Alle kommer til å argumentere om tvang siden friheten som tillater oss.

  Ingen har en fordel over en og alle er nødt til å være med liksom sosialisme vel, alle disse ideologiene og alle disse forskjellige språkene er et resultat av tvang.

  takk
  zohre

 2. Sindre Rudshaug sier:

  Motivasjonen for tvang kan være frihet, men motivasjon og årsak er IKKE det samme. Som ordtaket sier: Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner. Kommunister, nazister, islamister og fascister hadde frihet som motivasjon da de myrdet rundt 500 millioner mennesker. Tvangsmennesker er motivert av ideen om å kontrollere andre. De tror de er et herrefolk som vet bedre enn andre hva som er best for dem.

  Fravær av tvang er som ærlighet et valg. Man innser at det er moralsk riktig ikke å tvinge andre, akkurat som man ser at det er moralsk riktig ikke å lyve for andre. Objektiv moral forteller oss dette.

 3. Veldig enig med strategien her, og jeg har lignende erfaringer med å gå fram på samme måte.

  Jeg har generøst tatt imot det norske fellesskapets tilbud om å forlate Norge, og bor nå i relativ fred med min portugisiske kone i Porto.

  Her faller vellferdsstaten fra hverandre i et imponerende tempo, og det begynner å bli åpenbart for folk flest at det er noe grunnleggende feil med sosialismen.

  Ved siste valg kom det liberalister til makten her nede, og det blir interessant å se hva de kan få til. Det blir ikke lett, for sosialismen har satt seg helt inn i grunnloven i dette landet, og da er det ikke bare bare å rydde opp.

 4. Sindre Rudshaug sier:

  Det mest spennende etter at det sosialdemokratiske Europa og vesten har krasjet er etterordet. Kommunister jobber allerede febrilsk med løgnene sine om at friheten har ødelagt for oss alle – klare til å bombe media den dagen krisen er et faktum. Og mange vil desverre tro dem. Jeg tviler på at majoriteten av sosialister evner å se at kausalitet faktisk eksisterer. Mange sosialister tror faktisk at man kan refordele produkter som aldri har blitt skapt, så alle kan bli rike. De lever i eventyrland. Dette må bli et langtidsprosjekt og det eneste vi må skaffe oss er muligheten til å sitte trygge i friområder mens sosialistene ødelegger for hverandre. Det må de mer enn gjerne gjøre for min skyld. Bare ikke tving meg med på dritten.

  Spennende med liberalisme der nede, men grådige og kontrollkåte sosialister kommer alltid løpende for å rane og styre når kapitalister har skapt noe. Skal liberalister skape noe varig, så må de tidlig inn og endre lovene slik at tvang mot fredelige mennesker forbys.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s