Breivik, Arbeiderpartiet og sosialdemokratiet

Jeg ønsker å starte med å beklage og avvise som illegitim all den tvangen og volden individer utsetter hverandre for – også den skjulte volden som foregår kollektivt med staten som proxy.

Breivik-saken illustrerer på en glimrende måte hva politikk er, nemlig tvang/vold, virkelighetsbeskrivelse/ideer og mål.

I stater med ytringsfrihet kan alle fritt ytre seg om sine ideer og sine mål. Alle mennesker kan fritt diskutere alt innenfor lovens rammer. Samfunnsdebatten er et nokså fritt marked for argumentasjon, kjøp, salg og nekt for de mange ulike ideer individer har.  Politikk tar diskusjonen et skritt lenger. Hvis en politiker ikke får aksept for sine ideer, hvis noen nekter å kjøpe ideen, så kan han/hun ta frem en pistol og true de som er uenige til å underkaste seg. De som er uenige har ifølge dette systemet som kalles sosialdemokrati aldri gitt sitt samtykke, de har heller ingen rett til å trekke det tilbake. Flertallet har rett til å gjøre akkurat hva de vil, utelukkende fordi de er i flertall og de andre er i mindretall. De har en deskriptiv rett – altså en defacto mulighet pga makt, ikke en normativ rett pga moral. Seierherren skriver historien – de må ha hatt rett, fordi de vant – altså: De hadde rett, fordi de hadde de største pistolene. Deskriptivt rett, IKKE normativt, ikke moralsk.

Anders Behring Breivik er en mann som har sine ideer, sine mål og sin tvang/vold. Akkurat som Arbeiderpartiet forsøkte han å føre argumentasjon for sin virkelighetsforståelse. Akkurat som Arbeiderpartiet vant han ikke frem overfor alle. Akkurat som Arbeiderpartiet valgte han å bruke vold for å nå sine mål, etter at han hadde gitt opp å få solgt ideen sin til alle.

Parallellen mellom Breivik og Arbeiderpartiet og hele sosialdemokratiet(heretter kalt Ap/SD) er åpenbar. Mange vil hevde at det hersker en enorm forskjell – at Ap/SD ikke bruker fysisk vold. Dette er helt feil. Volden under Ap/SD er skjult, man ser den ikke hver dag. Man ser den bare hvis man er uenig og lever ut sin uenighet. Det totalitære tankesett trenger ikke å skyte folk i gatene hvis alle eller en meget stor majoritet underkaster seg. Da kan ideen om at alle SKAL med, at INGEN slipper unna(Aps logo) gjennomføres uten at man egentlig er klar over at alt gjennomføres under trusler om vold. Fordi ingen motsetter seg ser vi ikke volden og etter en stund begynner Stockholmsyndromet å spre seg og folk sympatiserer med overgriperne(staten) og ikke med offeret når mennesker kastes ut av sine hjem fordi de ikke har betalt skatten sin. Folk har sluttet å tenke rasjonelt, de har blitt med på premisset om at staten som proxy for et flertall har rett til å tvinge fredelige individer mot deres vilje, med på kollektivets store plan.

Den ene forskjellen mellom Breivik og Ap/SD er at Breivik er i mindretall og at Ap/SD er i flertall. Den andre er at Breivik myrdet et bittelite mindretall, mens Ap/SD utøver tvang mot cirka halve Norges befolkning. Flertallet er jo enige med Ap/SD.

Hvis Breivik hadde fått med seg alle på ideen sin, så hadde heller ikke han trengt å ty til vold. Han forsøkte først uten. Breiviks vold er åpen og i dagen, fordi mennesker motsatte seg ideene og målene hans. AP/SDs vold er skjult fordi mennesker ikke motsetter seg ideene og målene deres. Først når man motsetter seg Ap/SD tar politikerne igjen fram pistolene og kaster deg i fengsel, selger huset ditt på tvangssalg, stjeler formuen din, osv.

Hver måned møter representanter for staten opp på lønningsdagen din, setter en pistol mot hodet ditt og raner deg for 36% skatt. Hver gang du handler i butikken står de ved kassa og krever inn 25% i tillegg til varene. Når foreldrene dine dør kommer de og skal ha sin del av formuen du skulle ha arvet. Osv, osv, osv. Huset ditt, bilen din og hytta di eies av staten, men du får leie det og bruke det mot å betale 1% årlig skatt(formuesskatten). Hver ledige time på dagen og hver våkne time på natta fantaserer politikere om stadig nye måter å kontrollere og regulere alle menneskers handlefrihet, så de ikke skal ha det for fritt og gjøre dumme ting. Politikere vet bedre enn deg hva som er godt for deg. Ihvertfall er de så sikre på at de vet dette at de er villige til å bruke vold mot deg hvis du ikke underkaster deg ideene deres.

Politikk er altså den tvang og vold man utsetter andre for, fordi man selv mener at man har rett og fordi man har skaffet seg makt til å gjøre det. I Breiviks tilfelle skaffet han seg store våpen og et overraskelsesmoment, I Ap/SDs tilfelle har de skaffet seg flest pistoler og kontroll på barnehage, skole, universitet, media, akademia, kulturelite, kirken, byråkratiet og resten av de sentrale organer for å sakte men sikkert hjernevaske hele befolkningen til å akseptere status quo – at tvang er best for alle.

Mindretallets tyranni(Breivik&co) versus flertallets tyranni(Ap/SD): Den eneste forskjellen er hvem som har størst pistol og hvem som har flest pistoler/stemmer. Det er alltid umoralsk å tvinge andre med på ideen sin, uansett hvor god man selv måtte mene at den er eller hvor mange andre som er enige.

Er dette liberalisters verdensforståelse? Finnes det to eller flere virkeligheter, der individer i den ene(liberalisme) utsettes for tvang med pistol mot hodet, mens i den andre(sosialistiske) er alle enige om at sånn må det være? Nei, det finnes bare ulike måter å beskrive(les: tilsløre) virkeligheten på. Det eksisterer bare en eneste oppdagbar virkelighet og så finnes det et ikke-objektivt språk som tyranner benytter for å tilsløre hva det er som skjer. Og selv mennesker som lever under de mest kummerlige forhold i sosialistiske stater støtter hjertelig opp om systemet – mennesker som ikke engang kan stave ordet filosofi. Majoriteten har selvsagt blitt lurt med av dyktige demagoger.

Man har mulighet til å si nei, rett og slett ved å stemme på et parti som ønsker å avskaffe politikk og politikere. Hvis du forakter politikk og politikeres evinnelige løgner, bortforklaringer og omskrivinger, hvis du mener at det er systemet som er problemet, hvis du oppfatter staten som en levende og umettelig organisk enhet mer opptatt av makt og penger enn av folks ve og vel – ja da har du muligheten til å si fra ved å stemme DLF: http://stemdlf.no/

Mvh Sindre Rudshaug

Dette innlegget ble publisert i ABB, liberalisme, politikk, Sosialdemokrati, sosialisme og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s