Breivik er åpenbart tilregnelig!

Breivik har empati – han reflekterer over hvordan andre mennesker tenker og føler. Hadde han ikke hatt empati, så hadde han utelukkende sett verden utifra sitt ståsted. Han reflekterer rundt sin egen og andres verdensforståelse. Han kan sette seg inn i andres tenkemåte og andres syn på verden.

Han har sympati, der han vet at de han skyter lider. Senere vet han at deres familier lider. Han velger å spare en liten gutts liv. Han beskriver denne voldsomme motstanden kroppen hans har mot å utøve drap, men har programmert seg selv så godt pga ideen sin at han likevel klarer å gjennomføre. Underveis i drapstoktet reflekterer han etter telefonsamtalen med politimannen og vurderer om han skal fortsette. Dette er klare tegn på at man er tilstede i denne verden. Breivik har både morderen og den sympatiske i seg – han VALGTE å la morderen handle og undertrykket det sympatiske utifra et mål han satte seg. Tyskere var ikke monstre alle sammen under 2VK, men mennesker som ikke har et rasjonelt forhold til vold(alle kollektivister) vil alltid kunne bli med på de mest ondsinnede handlinger, ettersom kollektivet og ikke individet er målestoikken.

Breivik
1 forstår situasjonen rundt det han har tenkt å gjøre
2 ønsker å gjennomføre det han har planlagt
3 han gjennomfører det
4 og så er han fornøyd etterpå

Dette er fire klare tegn på tilregnelighet. Punkt 3 er det eneste som kunne ha vært tvilsomt, men som sett i forhold til de tre andre også bekrefter tilregnelighet.

Det eneste som skiller Breivik fra mer fredelige mennesker er viljen han har til å drepe. Mange mennesker deler hans verdensforståelse, men få eller ingen mennesker(får vi håpe) har den samme viljen til å bruke så massiv vold mot så fredelige mennesker for å tvinge gjennom ideen sin.

Eventyrfortellerne fra runde 1 i måling av tilregnelighet har intet å gjøre i en rettssal. Useriøse psykologer og psykiatere bør raskest mulig ut av rettssalen. Psykologi er et synsefag, men bedre enn dette bør vi kunne klare. Ellers kan vi like gjerne la legmenn vurdere spørsmålet. Det er uansett ETTER rettssaken det er et poeng å finne ut av hvor vi skal plassere de som har begått kriminelle handlinger. I fengsel for de som trenger det og på sykehus for de som trenger det – vi gjør det jo for å hjelpe dem alle. Kanskje burde alle kriminelle ha tilgang til psykolog. Hvis man ser på amerikanske serier om kriminelle, så er det åpenbart et skrikende behov for psykiatri hos ordinære innsatte.

Jeg orker ikke skrive mer om et emne som for meg er helt åpenbart – at Breivik er like JURIDISK tilregnelig som resten av oss.

Mvh Sindre

PS: Breivik bør også selvsagt motta faktisk livstid. Ennå en gang(det skjer vel stort sett alltid) møter sosialister seg selv i døra når de vil ha faktisk livstid for Breivik. Dette har de aldri vurdert tidligere for noen, ikke engang for mennesker som voldtar og skjærer over halsen på småjenter. Det er ikke antallet som bør avgjøre, men graden av vold utført. Vi straffer pga folks rettsfølelse, samfunnspreventivt, for å slippe hevn og som straff.

Faktisk livstid er åpenbart en mulighet som alltid bør være tilstede, ikke bare når Arbeiderpartiet rammes. Hvorfor er det ofte slik at noen må oppleve grov vold mot seg selv eller sine nærmeste før de klarer å sette seg inn i andres lidelser?

 

* Oppdatering

Jeg snakket med en psykiater om Breivik i går. Han var tydelig på at et samlet miljø av fagpersoner var enige om at Breivik var tilregnelig. Personlig kunne han ikke se noen annen begrunnelse for utilregnelighetskonklusjonen enn at den var bestilt på forhånd. Min kommentar – ihvertfall valgte man ut psykiatere som ikke ser på noen som tilregnelige, ettersom alle jo bare vil være snille og gode mot hverandre???

Psykiateren jeg snakket med sa at Asbjørnsen og Moe ville ha strøket på omtrent samtlige eksamener i faget sitt.

Hvis Breivik, med sin verdensforståelse, er utilregnelig, betyr det kanskje at alle mennesker som ikke ser verden med samme absurde øyne som sosialister også er utilregnelige?

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Breivik er åpenbart tilregnelig!

 1. Vegar sier:

  Du syntes kanskje det var smakfullt med Asbjørnsen og Moe-kommentaren?

  Det er kommet to rapporter. Den ene ble godkjent av rettsmedisinsk kommisjon, den andre ikke. Psykiateren jeg snakket med sa at de fire som har evaluert Breivik er de dyktigste og mest erfarne i landet. Han kjenner tydeligvis ikke til deg.

  • minarki sier:

   Asbjørnsen og Moe var eventyrfortellere, akkurat som de to første psykiaterne, så akkurat den parallellen er meget presis.

   Psykiateren jeg snakket med sa at et samlet miljø av psykiatere avviste at Breivik var i nærheten av utilregnelig. Det er jo selvinnlysende når man hører på hva han sier at mannen åpenbart er tilregnelig. Dumt å kaste bort 7 år på en verdiløs synse-utdannelse, når man ikke kan komme til rasjonelle konklusjoner.

 2. Vegar sier:

  Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor vi har fagdisipliner i det hele tatt, når liberalister uansett vet best, uavhengig av hvilket tema det gjelder.

  • minarki sier:

   Fagdisipliner må vi gjerne ha, såfremt de er finansiert av frivillige midler, ikke gjennom statlig vold. Grunnen til at liberalister har en bedre intuitiv forståelse av ulike forhold er at vi har en fredelig, rasjonell tilnærming. Vi tar utgangspunkt i prinsipper, ikke i subjektive følelser og politisk korrekthet. Naturvitenskapene er rasjonelle, humaniora er ofte irrasjonelle, i beste fall kvalifisert gjetting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s