«Rettsstaten» Norge

Bare ett eneste sted anerkjennes bevisbyrdeprinsippet i dag – i rettssalen. Ikke alltid der heller, men der er det ihvertfall ment å være et prinsipp – altså det primære.

Bevisbyrdeprinsippet er til for at de som ønsker å utøve vold(gi bøter, fengsle, frata penger) mot antatt kriminelle – har bevisbyrden. Den tiltalte skal ikke måtte bevise sin uskyld, det er opp til retten å bevise skyld hinsides rimelig tvil og deretter felle en passende dom.

I politikkens verden fungerer det stikk motsatt. All politikk dreier seg om å diskutere/føle seg frem til hva politikerne ønsker å gjøre, før de med pistol vedtar noen reguleringer eller krever inn noen skatter og slenger penger etter målet. Intet sted i denne prosessen trenger politikerne å bevise at de og de skattene eller de og de reguleringene er tvingende nødvendig av objektive årsaker. Intet sted trenger de å bevise hinsides rimelig tvil at tvang må initieres mot fredelige mennesker. De kan bare føle seg frem og så handle basert på følelsene sine – altså deres egen subjektive kunnskap som kun gjelder for dem selv og andre som har liknende subjektiv kunnskap.

Når politikere nå har laget en lov som sier at alle nye boliger må ha et HC-toalett, så griper de inn i livet til alle mennesker i landet som ønsker seg ny bolig. Har de hinsides rimelig tvil bevist at dette er nødvendig? Det har de selvsagt ikke, for det er ikke 1,25 millioner(4 i hver familie – det er førre, som betyr ennå fler leiligheter, men dette er altså et minimumstall) nordmenn som sitter i rullestol, det er til enhver tid 30 000, mange av dem bare for en kortere periode. Det er altså minimum mer enn 40 ganger for mange HC-toalett i private boliger. Dette behovet eksisterer altså ikke, det er et rent utslag av to ting: Politikernes følelser og maktmuligheten de har til å herske over andre. Politikere følger ikke bevisbyrdeprinsippet – det ønsker de ikke, for det hadde begrenset herskertrangen deres enormt mye. Politikere elsker å herske over andre og ønsker da selvsagt ikke begrensninger i sine muligheter til å gjøre nettopp det!

Hvis politikerne hadde penger i egen lomme som de kunne betale de enorme ekstrakostnadene med, så hadde dette mildnet problemet. Desverre så medfører politikeres herskesyke til ufattelige mengder skatter og reguleringer som medfører enorme kostnader og lidelser for folket. 51% av folket støtter dette gjennom valg, men 49% har absolutt ingenting å si – de må bare forholde seg til galskapen. I en ekte rettsstat, altså ikke i en stat der bevisbyrdeprinsippet ikke gjelder, ville all politikk vært gjenstand for bevisbyrdeprinsippet. Norge er således ingen ekte rettsstat. Den fungerer bare som rettsstat i rettssalen.

I Grunnloven eksisterer det ingen sikring mot flertallets tyranni(demokrati). Hvis jeg hadde forsøkt å dra staten for retten for å kreve av de at de måtte bevise at skatter og reguleringer var nødvendig, så hadde jeg tapt den saken – fordi Norge ikke er en ekte rettsstat. Flertallet/makten trenger ikke å forholde seg til bevisbyrdeprinsippet OG Grunnloven og alle deriverte lover og forskrifter støtter politikernes ubegrensede makt 100%.

Politikk kan være to ting:

Politikk i en rettsstat(Minarki)
All politikk er bare en utvidelse av jus. Jus har vi for å avgjøre tvistemål mellom mennesker – enten økonomisk eller fysisk(trusler, tvang, vold, mord). Politikken er bare et apparat for tolkning av lover, som er det eneste grunnlaget for å styre. Staten er utelukkende til for å sikre innbyggerne i staten mot alle former for kriminalitet. Så lenge innbyggerne er fredelige, så kan de leve hvordan de ønsker. All politikk er dermed begrenset av bevisbyrdeprinsippet. Ingen politikk som ikke er tvingende nødvendig kan innføres. Ingen reguleringer og ingen skatter som ikke absolutt MÅ vedtaes vil bli vedtatt.

Politikk i en kvasi-rettsstat(Norge)
All politikk er vilkårlig og opp til politikernes følelser. Intet bevisbyrdeprinsipp eksisterer i politikken, så det eksisterer ingen grenser for hva og hvor mye som kan vedtaes. Overgrep mot minoriteter vil være praksis – overgrep definert som initiering av tvang i form av skatter og reguleringer som griper inn i fredelige menneskers liv HELT unødvendig(annet enn for å tilfredsstille politikernes følelser). Å leve ut følelsene sine på bekostning av andre vil jeg kalle overgrep.

«Herregud, Sindre, hvorfor klager du så mye? Vi har det så bra her i landet.»

Ja, vi har det forholdsvis bra, men det vil for det første ikke vare, men viktigst: Norge er såpass fredelig at det byr på en unik mulighet for mennesker til å innse at fred mellom mennesker er det aller beste man kan ha. Fremfor å ha politikere som lever av å tvinge alle andre med på følelsene sine, så kunne vi ta skrittet fullt ut og la individer få bestemme over seg selv. Ihvertfall begrense alle skatter og reguleringer som kveler all fredelig aktivitet – altså den aktivitet som foregår på frivillig basis mellom individer. Politikere og politikk er overflødig! Vi trenger verken politikerne våre eller politikken deres for å samhandle fredelig. Alt vi trenger er en ekte rettsstat.

God 1. mai:)

Mvh Sindre

Dette innlegget ble publisert i Rettsstat og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til «Rettsstaten» Norge

 1. Anonym sier:

  Jommen meg hadde ikke en av favorittfilosofene mine – Onar Åm skrevet ommakkurat samme tema her: http://onarki.no/blogg/2008/10/bevisbyrdeprinsippet/

  Og jeg sverger – jeg oppdaget det ETTER at jeg selv hadde den gode ideen å skrive om dette:)

  Mvh Sindre

 2. Vegar sier:

  Bare sånn at det er sagt, så består departementene av fagfolk. Alle nye lover gjennomgås veldig grundig gjennom politiske og faglige utredninger og via høringsuttalelser. Deretter skal loven stemmes gjennom i Stortinget, hvor langt flere enn 51% av stemmemassen er representert.

  Så virkeligheten er ikke så enkel som du beskriver. Det er ikke _bare_ politikeres følelser som skaper lover, selv om de kanskje har for stor plass.

  • minarki sier:

   Da har du sagt det, men det betyr ingenting. «Fagfolk» er inndoktrinert i den samme kollektivistiske rettsforståelsen som politikerne som styrer dette tullet. Høringsuttalelsene kommenteres av kollektivister. Stortinget består av 100% kollektivister, ettersom verken DLF eller andre liberalistiske partier er representert. Poenget med 51%-taller er at det er alt man trenger. Om det er 56% eller 78% som stemmer gjennom lover basert på de subjektive, kollektivistiske følelsene sine spiller ingen rolle.

   Du glemte forøvrig å ta tak i hovedpoenget: Bevisbyrdeprinsippet gjelder bare ETTER at lover er vedtatt, aldri før. Politikere kan lage så mange absurde lover de ønsker og trenger aldri å forholde seg til at det mest logiske er å bevise hinsides rimelig tvil at det er påkrevet med mer vold mot fredelige mennesker.

 3. Zadok sier:

  Du hadde nok hatt glede av å bli et vitne for Jehova. Det er AKKURAT slik den nye verden for oss fremstår. Kun en ytre ramme for akseptabel adferd og innefor disse rammene kan du være din egen lykkes smed. Dette vil bli en realitet etter at Jehova Gud har grepet inn, noe som innen rimelig tid starter med at FN «tvinges» av Gud til å forby religiøs praksis, oppfulgt av harmageddonslaget der «Gud vil ødelegge de som ødelegger jorden».

  Svar: Troen på guder er privat kunnskap. Man må få tro på hva man vil. Selv avviser jeg Det Flygende Spaghettimonsteret og alle andre ideer som ikke kan observeres eller erfares av alle.

  Når det gjelder de sekulære elementene av ideen deres, så har jeg liten greie på Jehovas vitner, men stoler på at dere anerkjenner alle fredelige individers rett til å leve slik man selv ønsker, uten innblanding fra voldsromantiske sosialdemokrater og andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s