Store nok lån vil løse alt!

Angela Merkel fremstilles i disse dager som en farlig kvinne. Årsak: Hun ønsker å spare fremfor ytterligere forbruk. Hun tror at ytterligere lånefinansiert forbruk som har ført oss til krisen vi er inne i ikke brått vil få motsatt resultat ved mer av det samme. Logisk nok.

http://www.dagbladet.no/2012/06/29/nyheter/eu/utenriks/politikk/finanskrise/22335041/

Problemet er at sosialdemokrater i Europa er vokst opp i troen på at lånefinansiert forbruk er veldig bra. Selv om virkeligheten nå demonstrerer at det ikke fungerer, så vil «anerkjente» tidsskrift som The Economist og en rekke politikere likevel ha mer av den samme giften. Før eller siden må det jo fungere, eller hva?

Individer vet hva som skjer når de tar opp mer lån enn de klarer å betale – de kommer i økonomiske problemer. Sosialdemokrater tror ikke at dette er konsekvensen bare man tar opp mange nok lån, store nok og ofte nok på vegne av alle individene i landet. Da skal effekten visstnok bli det motsatte av økonomiske problemer. Dette er Keynes Voodoonomics som alle sosialdemokrater sverger til, alle de politikerne som nordmenn stemmer på. De økonomiske probleme som tårner seg opp for alle sosialdemokratier som ikke vant i lotto(fant olje) eller faktisk produserer noe de kan selge(Tyskland) forklares med alt annet enn det som er helt logisk innlysende – for mye gjeld er dårlig og enda mere gjeld er da enda verre.

Og hvis noen har en god analyse av situasjonen og faktisk ønsker å gjennomføre tiltak som på kort sikt vil koste i form av lavere velferd, men som på lang sikt vil bedre situasjonen for alle – ja da er hun en outsider som man ikke kan stole på, kanskje hun til og med er ond. Sosialdemokrater tror at felleseie er det beste – at alle eier sammen. Tragedy of the commons forklarer oss at så ikke er tilfellet. Sosialdemokrater over hele Europa  opplever å eie også Tyskland, tyske arbeidere, deres tid og deres produksjon. Hvis tyskere ikke ønsker å knekke ryggen for å bære resten av de late europeere, ja da skal de manipuleres til å gjøre det.

Sosialdemokrati er et ikke-bærekraftig økonomisk system oppfunnet av fascistene – sammenblandingen av stat og økonomi. Den enkle årsaken til at dette ikke fungerer og aldri kan fungere er at det ikke insentiverer produksjon, men heller insentiverer hvordan best å skaffe seg fordeler på bekostning av andre. Sosialdemokrati er et parasittisk system. Europeere vil ha dette systemet, fordi de er opplært til å tro at det fungerer, som på sikt fører oss utfor stupet. Vi som ser dette komme kan bare forberede oss bedre enn andre og deretter sitte rolig og se på og forklare skritt for skritt hvorfor sosialdemokrater stadig vil lide mer og mer og deretter bli mer og mer desperate og sinte. Nye absurde politikere vil komme ilende til med stadig mer sinnssyke analyser og forslag til absurde løsninger. Den eneste rasjonelle løsningen er den løsningen vi antagelig aldri vil få høre om i mainstream media: Mindre makt til politikere, mindre sammenblanding av en stats primæroppgaver(sikkerhet for individene) og økonomi, mindre låneopptak, ansvar over på individene fremfor staten, lavere skatter, færre reguleringer og privilegier(korrupsjon) – altså fjerne troen på kommandoøkonomien som fungerte så elendig for kommunistene.

Innlysende nok synes sosialdemokrater bare at det er rett og rimelig at Tyskland betaler for alle de andre europeiske landene som ikke gidder å jobbe like hardt. Tross alt – i en sosialdemokrats hode eier alle hverandre og all eiendom er felles. Hvorfor skulle tyskere få ha det bedre enn andre europeere hvis man bare kan tvinge dem ned på de andres nivå? Denne ideen gjelder selvsagt ikke sosialdemokrater versus fattige afrikanere. Afrikanere kan bare ha det så godt der de befinner seg aller nederst. Hørte jeg noen hviske hyklere?

Kommentatorene og de snakkende hodene(politikerne)har rett i at Merkel er farlig – hun er farlig for den kollektive massepsykosen europeere lar seg selv leve i rundt troen på den perfekte politiker og troen på at økonomi virker oppned bare man låner nok penger.

Det beste Tyskland kan gjøre for seg selv (og andre i det lange løp) er å forlate det økonomiske Eurosamarbeidet. Politikk og penger hører ikke sammen. Mennesker som ønsker å leve som parasitter(sosialdemokrater) er desverre i flertall og bruker voldsmakten til å holde på de produktive.

Sindre

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s