Boikott Apple!

Mange elsker selskapet Apple for deres design, funksjonalitet og nyvinninger. Desverre er Apple en moralsk kriminell organisasjon som forsøker å manipulere seg vei i det juridiske systemet for å skaffe seg mest mulig monopol. Selvsagt trenger Apple medhjelpere fra systemet – dommere som ikke forstår hvorfor man har lover for å beskytte patenter og som gir Apple muligheten. Juridisk sett er Apple derfor ingen kriminell organisasjon. Hvis en absurd dommer(slike har jeg tidligere beskrevet, for det er mange av dem) gir et absurd søksmål medhold, så har man pr velferdsstatsdefinisjon rett(ikke pr rettsstatdefinisjon). Jeg snakker altså om kriminalitet på det moralske planet. Pga ulik og irrasjonell juss i de snart 200 stater i verden finner man alltids en stat som støtter ens umoralske ideer. Apple har systematisk i en årrekke arbeidet for å utnytte rettsystemet for å hindre andre selskaper i å konkurrere mot dem ved å ta opp en drøss patenter.

Noen linker

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/aug/25/apple-crushes-samsung-quest-global-tech-domination

http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/apple-wins-1-billion-in-patent-case-against-samsung-258956

«It is unfortunate that patent law can be manipulated to give one company a monopoly over rectangles with rounded corners, or technology that is being improved every day by Samsung and other companies… Samsung will continue to innovate and offer choices for the consumer.»

«The jury decided the case with over 700 separate claims in less than three days of deliberations.»

Apple patenterer altså hva enn det kan for å ødelegge for konkurrentene sine.

Endelig har en rasjonell dommer slått ned på Apples endeløse rekke av fiktive rettssaker:
http://www.guardian.co.uk/technology/2012/jul/01/apple-google-patent-case-john-naughton-comment

http://www.reaganmsova.com/2011/10/steve-jobs-influential-and-immoral.html

Alle Apple-brukere gjør seg medansvarlige i Apples aktiviteter hvis de nå fortsetter å handle av dem. Som forbruker har du et ansvar for å boikotte umoralsk aktivitet. Hver gang du stemmer på et politisk parti eller stemmer med pengene dine ved å handle et spesifikt produkt samtykker du i politikken som partiet eller virksomheten driver med. Hvis du er motstander av oljesandutvinning, tobakksprodukter eller atomkraft så er du en dobbeltmoralist hvis du på noen måte støtter selskapene, dersom du har en grei mulighet for å boikotte dem – merk: GREI MULIGHET. I og med at Apple fortsatt har konkurrenter som tilbyr greie alternativer, så har du en grei mulighet. Hvis du er en type som mener at ingen mennesker trenger valgmuligheter på noe område av livet, men at staten og private selskaper bør få tvinge deg til utelukkende å velge ett eneste produkt fra hver klasse og selvsagt hvilke produktklasser du trenger, så skal du bare fortsette å støtte Apple.

Støtter du Apple ved å handle av dem, så støtter du fiktive rettssaker og monopolisme. Andre du kjenner støtter kanskje annen umoralsk virksomhet. Hvis du støtter en type umoralsk virksomhet, så støtter du prinsipielt sett all umoralsk virksomhet som loven i et eller annet land tillater, ettersom du setter en standard for alle ved å si at det er ok å støtte umoralsk virksomhet. Du støtter således prinsipielt sett barnearbeid, oljesand, tobakksproduksjon, selfangst, hvalfangst, pelsdyrindustri, barnesex, atomkraft, rasisme, kvinneundertrykking, sosial dumping, barneekteskap, patent på all mat, osv

Før du leste denne artikkelen hadde du antagelig ren samvittighet. Hvis du etter å ha lest artikkelen IKKE boikotter Apple, så støtter du prinsipielt sett alle tenkelige og utenkelige umoralske aktiviteter i et eller annet uggabuggaland som tillater aktiviteten juridisk sett og kan dermed ikke logisk sett lenger ha ren samvittighet.

Når vi åpenbart ikke har ekte rettsstater i verden er det individets ansvar å velge å boikotte umoralsk aktivitet, selv om de personlig liker akkurat den eller den typen umoral.

Mvh Sindre

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Boikott Apple!

 1. Danny sier:

  Fanken, der skjedde det igjen!
  Har ved en ren tilfeldighet ikke noen Apple her, så derfor kan jeg ikke demonstrere særlig. Men jeg lover å være bevisst neste gang det blir aktuelt og fortelle selgeren hva jeg synes om kjeltringer og deres produkter.
  Ikke abonnerer jeg på noen av de rødbrune avisene heller, så her er det liten mulighet til å markere seg.
  Slikt svineri som du her beskriver bør alle forbrukere få vite om, utvilsomt noe de aller fleste vil reagere negativt på.

  Danny

  • minarki sier:

   Takk for kommentar.

   Jeg synes du markerer helt flott, akkurat som meg, ved verken å ha Apple-produkter eller abonnere på rødbrune aviser. Jeg har også troen på at individet må bevisstgjøres og ansvarliggjøres som forbruker og støttespiller for umoral/faktisk kriminell aktivitet i en ekte rettsstat.

   Mvh Sindre

 2. Wilfred Thorsen sier:

  Dette minner meg litt om den evinnelige «boikott Israel» – kampanjen til gaiaistene (som anklager staten Israel for å bryte med de altruistiske verdier og forsvare seg mot mulimske barbarer), men det er en totalt annerledes situasjon, må vite.
  Ellers er jo Microsoft (som produserer utelukkende programvare) veldig keen på å tviholde på «The Lion’s Share» i markedet, og der finnes det ikke bedre hjelpemidler enn å hause opp byråkratisering, altså å øke skjemaveldet og beskatning. Forferdelig surt fra alle lilleputtbedrifter som strever med å holde seg gående.

  – Wilfred

  • Jeg har store vansker med parallellen du forsøker å dra til Israel-boikott. Israel er åpenbart ikke en aktør som burde boikottes, hvis man sammenlikner de med naboene deres. Dette er en ren bevisstgjøring fra min side om et selskap som oppfører seg svært usportslig. Sikkert andre aktører som også burde boikottes – du får ta tak i det, eller du kan stemme med pengene dine på usportslige selskaper, hvis du mener at individet ikke har noen som helst mulighet til å bidra.

 3. minarki sier:

  Man får kose seg over at boikotten fungerer:

  http://e24.no/digital/apple-aksjen-er-nesten-halvert/20360338

  Jeg kan sikkert ikke ta hele æren for dette, men…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s