Hva er moral?

Noen hevder at vi bør ta vare på våre gamle, som ikke lenger kan ta vare på seg selv. At vi skal bruke penger på dem, prioritere dem, fremfor andre. At feks gamle Trygve Styve skal slippe å måtte skade seg, fordi han ikke lenger klarer å unngå å falle og slå seg i hjemmet sitt:

https://www.nrk.no/hordaland/far-sjukeheimsplass-likevel-_-men-berre-ut-juli-1.13555924

Andre hevder at det er viktigere at vi bruker våre ressurser på å  importere innvandrere som kan gå på trygd, sprenge oss i fillebiter og gradvis ødelegge kulturen vår innenfra. Kanskje får vi noen av dem i arbeid og kanskje blir noen produktive borgere. Og så kan vi begynne å la også dem seile sin egen, vonde sjø når de blir gamle – for da er det visstnok ikke lenger synd på dem.

To etiske standpunkter som er uforenlige. Hvordan skal vi klare å løse slike problemstillinger? Hva kan vi hente ut av informasjon når vi analyserer og sammenlikner slike ulike holdninger? Hadde vi hatt ressurser til å både hjelpe gamle Trygve OG importere slike muslimer:  http://www.tv2.no/a/8832390 og beholde dem i landene våre ETTER at de har vist sitt sanne jeg, så kunne vi gjort det, men siden vi ser at gamle Trygve forsakes, så er det åpenbart at vi satser mer på å få inn flere av disse berikerne fra den islamske verden og betale for dem på alle måter(økonomisk, sosialt, kulturelt og med voldsofre). Hva er rett handling og hvorfor? Har det norske flertallet rett i sitt moralske standpunkt om at vi må satse på de nevnte guttene fremfor Trygve? Hvordan finner vi ut av hva som er rett moral?

Moral bør ligge til grunn for all vår tenkning, så det er lurt å reflektere over hva god og dårlig moral er og hvor moral kommer fra. Hvor kommer moral fra?

Hva er norsk moral, der flertallet vil ha inn berikere fremfor å ta vare på Trygve versus feks polsk moral som avviser å ta inn berikere?

Varierer moral over tid og hvorfor?

Moral er spennende

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.